1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 0-36 Aylık Çocuğu Olan Annelere 325 Euro Destek işte detaylar…

0-36 Aylık Çocuğu Olan Annelere 325 Euro Destek işte detaylar…

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Şehirde Geçerli: 0-36 Aylık Çocuğu Olan Annelere 325 Euro Destek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 0-36 aylık çocuk sahibi annelere 325 euro destek ödemesi yapacak. Avrupa Birliği destekli bu proje, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak ve toplamda 3.500 anne ile 3.500 bakıcı yararlanabilecek.

Proje Detayları ve Uygulama Alanları

SGK’nın yürüttüğü bu proje, Avrupa Birliği’nin finansman desteği ile hayata geçiriliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de uygulanacak olan projeyle, sigortalı annelere her ay 325 euro destek ödemesi yapılacak. Bu ödemeler, annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riskini azaltmayı ve kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını hedefliyor.

Başvuru Şartları ve Süreci

Projeden yararlanma şartları ve başvuru süreci SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Başvuruların SGK’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılması bekleniyor. İlgilenen anneler ve bakıcılar, başvuru detayları için SGK’nın duyurularını takip edebilirler.

Kimler Yararlanabilir?

Bu projeden, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi amacıyla, toplamda 7.000 kadın faydalanacak. 3.500 anne ve 3.500 bakıcı, projeden yararlanarak maddi destek alacak. Proje, hem annelerin hem de bakıcıların kayıtlı istihdama teşvik edilmesini amaçlıyor.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdama büyük önem verdiklerini ve kayıt dışı istihdamla mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini belirtti. Işıkhan, “SGK’nin uygulayıcısı olduğu bu projeyle, üç büyük ilimizde çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek sağlanacak. Bu projeyle anneleri, çocukları ve bakıcıları destekleyerek istihdamı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Başvuru Adresi

Projeden yararlanmak isteyen anneler ve bakıcılar, başvuru detaylarını ve linkini SGK’nın resmi internet sitesinden takip edebilirler. Başvuru linki ve şartları ilerleyen günlerde SGK resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

SGK, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile kadın istihdamını desteklemeye ve güçlendirmeye devam ediyor. Bu fırsattan yararlanmak için SGK’nın duyurularını kaçırmayın.

Başvurular e-devlet 

üzerinden yapılabilecek.

 

0-36 Aylık Çocuğu Olan Annelere 325 Euro Destek işte detaylar…
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x