1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri 2 Eylül’de ‘uyum haftası’ kapsamında okullarına başladı. Ardından, 20 milyonu aşkın öğrenci, yeni eğitim dönemine merhaba demek için sınıfları doldurdu. Okulun ilk gününde bazı öğrenciler, arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, bazıları öğretmenlerine elinde çiçeklerle koşarak sevgi gösterisinde bulundu. İstanbul Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlkokulu ve Ümraniye Mehmet Akif İlkokulu’nda bu özel günü gözlemledik. İstanbul Valiliği tarafından alınan karar gereği, şehirdeki okullar saat 10.00’da açıldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

VİDEO İZLEDİLER, MEKTUP YAZDILAR

MEB tarafından yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi olarak ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu’ teması belirlendi. Bu çerçevede, ilkokuldan lise kademesine kadar tüm öğrenciler, vatan sevgisi, bağımsızlık, adalet, kardeşlik ve özgürlük temalarıyla okula başladılar. Dersi sırasında Türk ve Filistin halkları arasındaki kardeşlik bağı, Osmanlı Devleti’nin çatısı altında oluşan dostluk ile Çanakkale Savaşı’ndaki ortak mücadele anlatıldı. Ortaöğretim grubu öğrencileri, bu dersin sonunda Çanakkale’de savaşan bir askere ya da Filistinli bir çocuğa mektup yazdı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

‘KEŞKE TATİL BİRAZ DAHA UZUN SÜRSEYDİ’

Okullar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile yeni döneme başladı. Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’ndaki öğrenciler, tatilin biraz daha uzun sürmesini dileyerek duygularını paylaştılar:

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

  • Esila İşeri, 4’üncü sınıf: “Okula yeniden başladık ama tatilde tam olarak doyamadım. Keşke tatil daha uzun sürseydi. Ancak öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özlemiştim.”
  • Nisanur Şimşek, 4’üncü sınıf: “Öğretmenime çiçek aldım çünkü onu çok özledim. Bugün çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Bir an önce sınıfa girip derslere başlamak istiyorum.”
  • Elif Hüma Yıldız, 4’üncü sınıf: “Bugün okula özel hazırlandım ve en sevdiğim tacımı taktım. 3 aydır görmediğim arkadaşlarımı şimdi gördüm. Onları çok özlemiştim.”
  • Zeynep Lara Karagözlü, 4’üncü sınıf: “4’üncü sınıf oldum ve kendimi büyümüş hissediyorum. Yazın derslerimi tekrar ettim. Okul açıldığı için mutlu olsam da 3 ayın çok çabuk geçtiğini düşünüyorum.”

AĞLAYAN DA VARDI, HEYECANLANAN DA

Geçtiğimiz hafta ‘uyum haftası’ nedeniyle okula erken başlayan ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri arasında, sınıfına girmek isteyenler kadar ağlayanlar da vardı. Bunlardan biri olan Ertuğrul Özdemir, “Okula gelmek istemiyorum. Burada canım sıkılıyor, ben eve gitmek istiyorum” dedi. Diğer bir öğrenci Cemile Zümra Başak ise, “Geçen hafta da okula geldim ama yine de bugün çok heyecanlıyım. Ayrıca okul şimdi çok daha kalabalık. Tüm arkadaşlarımla tam olarak tanışamamıştım, artık hepsiyle tanışacağım” diye belirtti.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

‘KAPININ ÖNÜNDE BEKLEYECEĞİM’

Okulun ilk günü, üst sınıf kademesindeki veliler mutluluk ve heyecan hissederken, bazı 1’inci sınıf velilerinde kaygı hâkimdi. Esma Özen, “Kızım bugün biraz duygusal. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta okuluna alışır ve gözleri artık beni aramamaya başlar. Kızım, ‘annem benden ayrılacak’ korkusunu çok yoğun yaşıyor. O nedenle sınıfın kapısında onu bekliyorum. İkinci derste bahçede olurum. Adım adım uzaklaşacağım” dedi. Oğlu 1’inci sınıfa başlayan bir başka veli Yeliz Movit de, “Geçtiğimiz hafta uyum eğitimleri vardı. Oğlum biraz ağladı ama bugün okula alışmış bir şekilde başladı” diye ekledi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

ÖNCE ISLANIP SONRA KUTLADILAR

İstanbul’un bazı bölgelerinde sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle bazı okullarda törenler gecikmeli başladı. Güneşin açmasıyla birlikte yağmurluklarını çıkaran öğrenciler, sıcak havadan korunmaya çalıştılar. Ümraniye Mehmet Akif İlkokulu’ndaki törende ‘Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Dileriz’ pankartı asıldı. Törende, bu yıl mezun olacak 4’üncü sınıflar, okula ilk adım atan 1’inci sınıf öğrencilerine Türk Bayrağı altında çiçekler vererek ‘eğitim öğretim hayatına hoş geldiniz’ dediler.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

‘ABLAMIN ADINI YAZMAYI ÖĞRENECEĞİM’

Bu yıl Ümraniye Mehmet Akif İlkokulu’na başlayan bedensel engelli Hiranur Öztan, “Sayıları çok bilmiyorum ama bazı harfleri öğrenmiştim. Kendi adımı yazabiliyorum, ablam Belinay’ın adını da yazmayı öğreneceğim” şeklinde konuştu. Hiranur gibi bu yıl ilk kez okula ‘merhaba’ diyen bir diğer minik öğrenci ise otizmli Rüzgar’dı. Rüzgar’ın annesi Çiğdem Akkuş, “Okul hazırlığımız bitti ve bugün heyecanla döneme başladık. Oğlum Rüzgar 1’inci sınıfa başladı, kızım Lavin ise 3’e geçti” dedi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

KUZENİYLE EL ELE OKULA KOŞTULAR

  • Ahmet Özay Aydın, 4’üncü sınıf: “Bu sabah ikinci sınıfa giden kuzenimle el ele okula geldik. Onu sınıfına bırakıp arkadaşlarımın yanına gideceğim.”
  • Rüzgar Eftal Aydın, 2’nci sınıf: “Okulda kuzenimle sürekli birlikteyiz. Derslerime de yardım ediyor, beni üzen bir çocuk olursa kuzenime söylüyorum. O da gelip bizi barıştırıyor.”

ÇOCUKSUZ OKUL, MEYVESİZ AĞAÇ GİBİ

Hüseyin Bayrak, Şehit Ömer Cankatar İlkokulu Müdürü: “3 ay boyunca çocuklarımızdan ayrı kalmıştık. Çocuksuz okul, meyvesiz ağaca benziyor. Onlar bizim her şeyimiz, yarınlarımız. Çocuklarımız için tüm hazırlıklarımız tamam, kitapları masalarının üstünde hazır ve öğretmenlerimiz tam kadro okulda. Bu yıl ilk dersimiz ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu’ oldu. Derste öğrencilerimiz video izledi.”

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

VELİLERE MÜFREDAT KILAVUZU

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, velilere rehberlik etmesi amacıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Veli Bilgilendirme Kılavuzu hazırladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin genel çerçevesinin tanıtıldığı bu kılavuza genel müdürlüğün internet adresinden erişim sağlanabiliyor.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

  • Birinci dönem ara tatili: 11-15 Kasım 2024
  • Birinci dönem sonu: 17 Ocak 2025
  • Yarıyıl tatili: 20 Ocak 2025
  • İkinci dönem başlangıcı: 3 Şubat 2025
  • İkinci dönem ara tatili: 31 Mart – 4 Nisan 2025
  • İkinci dönem sonu: 20 Haziran 2025
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx