1. Haberler
  2. Gündem
  3. 27 Ağustos Salı Akşamının Gözden Kaçırılmaması Gereken Haberleri

27 Ağustos Salı Akşamının Gözden Kaçırılmaması Gereken Haberleri

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Ağustos Salı akşamı öne çıkan ve mutlaka okumanız gereken haberleri sizler için derledik. İşte kaçırmamanız gereken detaylar:

Telegram CEO’su Pavel Durov‘un kız arkadaşı olduğu iddia edilen ünlü Twitch yayıncısı Julia Vavilova’nın, Durov’u kasıtlı olarak tutuklattığı öne sürüldü. 

NOW TV Ana Haber spikeri Gülbin Tosun‘un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘a Twitter üzerinden yazdığı yorumlar nedeniyle ekrandan çekildiği iddialarıyla ilgili Yavaş cephesinden ilk açıklama yapıldı.

Ankara’da bir ev sahibi, evini aylık 7 gram altın karşılığında kiraya verdi. Kiracıyı koruyan yasaların varlığına rağmen, bu uyanık ev sahibi, enflasyon karşısında altın ile kira alarak önlem aldığını belirtti.

Gaziantep merkezli halı üreticisi Arka Halı ve İplik Sanayi Anonim Şirketi, 28 yıldır faaliyet gösterdiği tekstil sektöründe iflasın eşiğine geldi. Şirket, ödenemeyen borçları nedeniyle konkordato talep etti.

Levent Üzümcü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliği’ne atandı. Üzümcü’nün Avrupa Yakası dizisindeki rolüyle hafızalarımıza kazınan performansı, bu yeni görevde de merakla bekleniyor.

Adabımuaşeret derslerinin okullarda imamlar tarafından verileceği iddialarına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) yanıt verdi. Merkez, okullarda yalnızca öğretmenlerin ders vereceğini duyurdu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube’daki yayında, toplam 1.2 milyar Euro’luk vergi borcu ertelenen İstanbul Havaalanı işletmecisi İGA’ya tepki gösterdi. Özdemir, borcun ertelenmesini “Devlet tatlışko bir hareket yapmış” olarak nitelendirdi.

Edirne İpsala Gümrük Muhafaza Kaçaklık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri, Avrupa’ya kaçmak isteyen 5 kaçak göçmen ve bir Makedonyalı insan kaçakçısını yakaladı. Kaçak göçmenler, kamyonetin gizli bölmesinde bulunuyorlardı.

ABD Atlanta’da, Delta Havayolları’na ait bir Boeing 757 uçağının tekerleğinde meydana gelen patlama sonucu, 2 bakım görevlisi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 7 gün önce kaybolan ve haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran‘ın son görüldüğü bölgeye gidilerek arkadaşlarından bilgi alındı.

Ukrayna, Rusya’ya bağlı Kursk bölgesinde sürdürdüğü operasyonlarda, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi, bölgede bir nükleer tesiste incelemelerde bulundu. Grossi’nin tesiste bulunduğu sırada füze saldırısı sirenleri çaldı ve bölgede nükleer facia tehlikesi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, FED’in düzenlediği sempozyuma katılmak üzere ABD’ye gitti. Karahan’ın sempozyum sırasında taktığı kovboy şapkalı paylaşım ise sosyal medyadan hızla silindi.

Meteoroloji Mühendisi Kutay Mıhlıardıç, Karadeniz’de oluşan hava kütlelerinin İstanbul’da kasırgaya dönüşme olasılığının yüzde 17 olduğunu duyurdu. Mıhlıardıç, hava uyarılarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazeteci Nagehan Alçı, katıldığı bir programda Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un “Mehmet Şimşek istifa etti” iddiasını “en büyük vatan hainliği” olarak değerlendirdi. Enginyurt, Alçı için “müptezel, çukur bir tip” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Sarı-kırmızılılar, play-off turunda Young Boys‘a elendi. İlk maçta 3-2 mağlup oldukları rakiplerine rövanşta 1-0 yenilerek Devler Ligi hayallerine veda ettiler. Galatasaray kaptanı Muslera, golden sonra sevinen rakip oyuncuya çelme takarak kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

27 Ağustos Salı akşamı, gündemdeki olayların çeşitliliği, hem yerel hem de uluslararası konularda önemli gelişmeleri ortaya koydu. Özellikle Galatasaray‘ın Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi ve Telegram CEO’su Pavel Durov‘un kız arkadaşının iddiaları, medyanın ve kamuoyunun dikkatini çekti.

Her bir haberin kendi içinde taşıdığı detaylar, kamuoyunun güncel olaylara nasıl tepki verdiğini ve hangi konuların ön planda olduğunu gösteriyor. Sosyal medyanın ve dijital platformların etkisiyle, bu tür haberlerin hızla yayıldığı ve çeşitli yorumlara yol açtığı bir dönemdeyiz.

27 Ağustos Salı Akşamının Gözden Kaçırılmaması Gereken Haberleri
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx