USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Gemma Arterton’un Set Arkadaşlık Deneyimleri ve Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadelesi

Gemma Arterton’un Set Arkadaşlık Deneyimleri ve Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadelesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerçekten Öyle mi?

Gerçekten Öyle mi?

Yıllarını kamera karşısında geçiren bir oyuncunun deneyimlerine bakılırsa, durum hiç de öyle değil. Bazen, ne yapacaklarını bilecek kadar tecrübeli sete giden oyuncular bile beklenmedik ve tatsız sürprizlerle karşılaşabiliyorlar.

Gemma Arterton'un Set Arkadaşlık Deneyimleri ve Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadelesi

‘Yönetmen Baskı Yaptı’

Buna örnek olarak, James Bond kızlarından biri olarak tanınan İngiliz oyuncu Gemma Arterton‘un yaşadığı bir olayı ele alabiliriz. Arterton, James Bond serisinin Quantum of Solace filminde rol aldıktan sonra bir anda daha fazla dikkat çekti. Ancak, verdiği bir röportajda, bir film setinde yaşadığı kötü bir durumu paylaştı. Adını vermediği bir yönetmenin, rol aldığı bir filmde aslında “kamera arkasında” olması gereken bir sevişme sahnesinde yatağa girmesi için ona ve rol arkadaşına baskı yaptığını anlattı. Neyse ki, Arterton bu baskıya karşı durarak bu sahnede oynamadıklarını belirtti.

Gemma Arterton'un Set Arkadaşlık Deneyimleri ve Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadelesi

Neyse ki Rol Arkadaşı da Onunla Aynı Fikirdeydi

Gemma Arterton, The Radio Times‘a verdiği röportajda olayı şöyle anlattı: “Hatırlıyorum, bir keresinde setteydim. Yönetmen bana ‘yatağa girip sevişme sahnesinde oynamam gerektiğini’ söyledi. Ben de ona karşı çıktım. Çünkü o sahne, kamera arkası olarak yazılmıştı. Yani sadece rol arkadaşımın ve benim seslerimiz duyulacaktı. Eğer bu sahneyi oynamam gerektiğini bilseydim, bu rolü kabul etmezdim.” Arterton’ın anlattığına göre, rol arkadaşı da onunla aynı görüşteydi. İkisi de yönetmenin baskısına birlikte karşı koyarak senaryoda yer almayan o sahnede oynamaktan kaçındılar. Arterton, bu konuda başarılı olduğunu ve senaryoda olmayan bir sahnede oynamayı reddedebildiğini vurguladı; çünkü bu sektörde tecrübeli olduğunu belirtti. Ancak, genç oyuncuların bu tür bir şansa sahip olamayabileceğini de ekledi.

Gemma Arterton'un Set Arkadaşlık Deneyimleri ve Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadelesi

Bu Tür Olaylarla Çok Karşılaştı

Arterton, geçtiğimiz yıl katıldığı bir sohbet programında da benzer başka olayların başına geldiğini anlattı. Reign With Josh Smith adlı podcast yayınına konuk olan Arterton, sinema endüstrisinde hâlâ cinsiyet ayrımcılığı yapıldığını ve bazı “dinozorların” çağdışı davranışlarını sürdürdüğünü iddia etti. 37 yaşındaki Arterton, #metoo hareketinden önce sektörün önde gelenlerinin kendisini feminist söylemler konusunda sesini daha az çıkarması gerektiği konusunda uyardığını da sözlerine ekledi. Bir Hollywood yapımcısının kendisini daha az feminist ifade kullanması konusunda uyardığını belirten Arterton, ufak çaplı tehditlere maruz kaldığını saklamadı. “Bu yapımcı bana böyle yapmam gerektiğini, aksi halde kariyerimin geri gidebileceğini söyledi,” diye konuştu. İşte bu noktada, #metoo hareketinin ardından feminist söylemlerin artmasıyla bu yapımcının birden bu söylemlere destek vermeye başladığını ifade ederek sektördeki ikiyüzlülüğü eleştirdi.

‘Konuşurken Sürekli Göğüslerime Bakıyordu’

Gemma Arterton, “Bence #metoo hareketine kadar, birçok kişi sinemada kadın çalışanların haklarını koruma konusunda sesini çıkarmaktan korkuyordu. Çünkü bunu yapan kadınların kariyerine sekte vuruluyordu. Ya da bu tarz konuşanların artık feminist olduğunu, işlerini doğru yapamayacağını düşünüyorlardı. Bu kesinlikle çok saçma. Ama şimdi durum bambaşka,” diyerek sözlerini sürdürdü. Arterton, bu sözlerinin ardından kısa süre önce yaşadığı bir olayı da aktardı. Rol aldığı Funny Woman‘ın galasında, kendisiyle şov hakkında konuşan bir gazetecinin sürekli olarak göğüslerine baktığını söyledi. “Aslında ona yaptığı şeyi söyleyebilirdim ama yapmadım,” dedi.

Gemma Arterton’un Set Arkadaşlık Deneyimleri ve Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadelesi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx