USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. MEB’den Özel Okullara Ders Kitabı Uyarısı ve Cezaî Yaptırımlar

MEB’den Özel Okullara Ders Kitabı Uyarısı ve Cezaî Yaptırımlar

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB’den Özel Okullara Önemli Uyarı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, Bakanlığa bağlı özel okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerinin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylı öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Bu yazıda, Talim ve Terbiye Kurulu’nun kararı ile onaylanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan öğretim programlarının, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağı ve ders kitaplarının da Bakanlık tarafından hazırlandığı belirtildi.

MEB tarafından gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları dışında, ilgili sınıf düzeylerinde Bakanlığımızca onaylanmış ders kitabı bulunmamaktadır. Bu nedenle, tüm okullarda ders kitabı olarak yalnızca Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde ‘Okullarda, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının uygulanması esastır.’ hükmü yer almaktadır.”

Kararın Amacı

MEB, bu kararın amacını ve gerekçelerini şu şekilde açıkladı: “Denetimden geçmeyen kitaplar aracılığıyla yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçmek, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezî sınavlara katılacak öğrenciler için hazırlanan ders kitaplarını kaynak olarak almak, ayrıca özel okullara devam eden öğrencilerin velilerinin talep edilen farklı kitaplar için ekonomik yönden zorlanmamalarını sağlamak.”

Cezaî Yaptırım Uygulanabilir

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni düzenleme kapsamında tüm özel okullara, öğrenci sayısı kadar ders kitabını ücretsiz olarak göndermiştir. Ücretsiz ders kitaplarını kullanmayan özel okullara, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun ilgili maddelerine göre, kademeli olarak para cezası ve çalışma ruhsatının iptaline kadar çeşitli cezaî yaptırımlar uygulanabileceği ifade edilmiştir.

MEB’den Özel Okullara Ders Kitabı Uyarısı ve Cezaî Yaptırımlar
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx