USD34,19
EURO37,10
GR. ALTIN2.976,93
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Maarif Kongresi Daveti ve Eğitimdeki Rolü

Maarif Kongresi Daveti ve Eğitimdeki Rolü

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maarif Kongresi Daveti

Maarif Kongresi, yurt içi ve yurt dışında görev yapan öğretmenleri bildiri sunmaya davet etmektedir. Kongreye ilişkin olarak 81 il valiliğine resmi yazılar gönderilmiştir. Yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim sisteminde milli bir kimliğin oluşumuna katkı sağlamayı ve milli bilince sahip bireylerden oluşan bir toplum meydana getirmeyi hedeflediği vurgulanmaktadır.

Bu model, eğitimi toplumun her kesimine ulaştırmayı ve gençleri 21. yüzyılın gereksinimlerine uygun şekilde donatmayı amaçlamaktadır. Geçmişin birikimlerine değer katarak geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bütüncül bir sistem tasarlanmaktadır. Yazıda, şu bilgilere yer verilmiştir:

  • Öğretmenlerin Rolü: Bu hedefe ulaşmak için öğretmenlerimizi eğitimin merkezine konumlandırmakta, onların toplumdaki rollerini güçlendirerek mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve öğretim uygulamalarını daha etkili hale getirmeyi amaçlamaktadır.
  • Öğretmenler Günü Kutlama Programları: Evlatlarımızın geleceğine ışık tutan, milli bekamızın ve güçlü geleceğimizin yılmaz neferleri olan öğretmenlerimize gönülden teşekkürlerimizi iletmeye bir vesile olan bu programlar çerçevesinde, ülkemizin eğitim ile ilgili önemli sorunları ele alınacaktır.
  • Kongre Tarihleri: Bakanlığımız bünyesinde yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarında görev yapan öğretmenlerimizin katılımlarıyla 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde Erzurum’da Maarif Kongresi düzenlenmesi uygun görülmüştür.

“Öğretmen Gözüyle” Temalı Kongre
Bu kongrede, “oyun ve arkadaşlığın eğitime etkisi”, “ailenin eğitime etkisi”, “sosyal sorumluluk çalışmalarının eğitime etkisi” gibi önemli konular ele alınacaktır.

Öğretmenlerin Deneyim Paylaşımı

Cumhuriyetimizin 101. yılında, bu köklü miras üzerine inşa edilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hayata geçirilmektedir. Öğretmenler Günü Kutlama Programı kapsamında Maarif Kongresi düzenlenerek öğretmenlerin uygulamaya ilişkin deneyimlerinin bildiri olarak paylaşılması hedeflenmektedir. Kongre ile öğretmenlerin saha deneyimlerinin teorik temellerle desteklenmesi ve eğitim uygulamalarındaki en iyi yöntemlerin paylaşılması sağlanarak eğitim sisteminin güçlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Kongreye bildiri sunabilecek davetliler arasında Bakanlığın ilgili birimleri ile yurt içi ve yurt dışında görev yapan öğretmenler yer almaktadır. Bildiri sunmak isteyen öğretmenler, başvurularını 18 Ekim’e kadar http://bildiri-maarifkongresi.eba.gov.tr internet adresinden yapabilirler. Bildirilerin bir kısmı kongrede sunulurken, bir kısmının ise yayımlanması hedeflenmektedir. Kongreye ilişkin diğer bilgilere https://maarifkongresi.eba.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir.

Maarif Kongresi Daveti ve Eğitimdeki Rolü
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x