USD34,25
EURO37,10
GR. ALTIN3.008,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Joan MacDonald’ın Dönüşüm Hikayesi: Yaşınız Ne Olursa Olsun Zinde Kalmanın Yolları

Joan MacDonald’ın Dönüşüm Hikayesi: Yaşınız Ne Olursa Olsun Zinde Kalmanın Yolları

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Joan MacDonald’ın Dönüşüm Hikayesi

Joan MacDonald’ın kızı, annesinin sağlığı konusunda büyük bir endişe içindeydi. 70 yaşında ve 160 santimetre boyunda olan MacDonald, sürekli atıştırma alışkanlığı nedeniyle 90 kilonun üzerine çıkmıştı ve sürekli tansiyon ilacı kullanıyordu. Aslında, MacDonald hareketsiz bir insan değildi; sık sık arkadaşlarıyla buluşup bowling veya bocce oynuyor ya da dart atıyordu, ancak zinde bir yaşam sürmediği de bir gerçekti. Kızı, annesinin bu alışkanlıklarını değiştirmediği takdirde bakıma muhtaç hale geleceğinden korkuyordu.

Aradan geçen 8 yılda kimsenin beklemediği bir dönüşüm gerçekleşti. Joan MacDonald, sosyal medyanın en sevilen spor ve fitness fenomenlerinden biri haline geldi. Instagram’da şu an 2 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

35 Kilo Verdi

MacDonald, bir bodybuilding antrenörü olan kızının rehberliğinde çıktığı zindelik yolculuğunda beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını değiştirerek neredeyse 35 kilo verdi. İlk olarak haftada 5 gün spor salonuna gitmeye başladı. Bir egzersiz aletinde 15 dakika çalışan MacDonald, ardından serbest ağırlıklarla antrenmanlarına devam ediyordu. Ayrıca, günde 5 öğün yemeye başlaması da önemli bir değişiklikti. Sabah sporundan önce ve sonra küçük öğünler yedi ve günde iki protein içeceğini de diyetine ekledi.

Birinci yılın sonunda MacDonald, 20 kilo vermişti. Beslenme ve egzersiz rutinini sürdüren MacDonald, sonraki üç yılda 15 kilo daha kaybetti. Uzmanlar, haftada 500-1000 gram aralığında kilo kaybının sağlıklı ve sürdürülebilir olduğunu belirtiyor.

Sağlıklı Yaşama Başlamanın Yaşı Yok

Business Insider’a konuşan MacDonald, “Halen üzerinde çalıştığım şeyler var. Artık kilo vermeyi dert etmiyorum; yaşıma göre çok iyi bir kilodayım. Ama vücudumu tanımlamayı başardım” dedi. Araştırmalar, sağlıklı yaşama başlamak için hiçbir yaşın geç olmadığını ortaya koyuyor. Örneğin, 2023’te Preventive Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırma, daha fazla hareket etmenin ya da hareketliliği sürdürmenin, 80 yaşındaki katılımcılarda bile fark yarattığını gösteriyordu.

“Sıkı Çalışmaya Hevesli Herkes Görünüşünü Değiştirebilir”

MacDonald, hangi yaşta olursa olsun zinde olmak isteyenler için bazı sırlarını paylaştı. “Hafta boyunca bir yemek planı uygulayıp hafta sonu zıvanadan çıkamazsınız. Bu işe yaramaz” dedi ve ekledi: “Yaşam tarzınızı değiştirmeye ve sıkı çalışmaya hevesli olan herkes, görünüşünü değiştirebilir.” Business Insider’a konuşan kişisel antrenör Will McLaren da, zindelik yolculuğunun en zor kısmının başlamak olduğunu belirterek, “Ama birkaç haftanın ardından kendinizi yeni bir insan gibi hissedeceksiniz” dedi.

“Zihninizi İstediğiniz Şeye Odaklamalısınız”

Kendisine ilham veren özel bir şey olmadığını, sadece “değişim iradesiyle” hareket ettiğini söyleyen MacDonald, “Zihninizi gerçekten istediğiniz şeye odaklamalısınız. Ben kilo vermek istediğimi biliyordum ama aynı zamanda güçlenmek de istiyordum” dedi. Kilo vermeye dair birçok kitap ve makale okuduğunu ve bu sayede zihniyetinin yeniden şekillendiğini belirtti. Ayrıca, kendisine benzer zindelik yolculuklarına çıkanları takip ettiğini ekledi.

Bununla birlikte, kişinin kendisini başkalarıyla kıyaslamaması gerektiğini vurgulayan MacDonald, “Başkalarının başlangıçta ne durumda olduğunu ya da bu çalışmaları ne kadar zamandır yaptığını bilmiyorsunuz. Onun yerine kendinizi eski halinizle kıyaslayın. Ve kendinizi aşağılamayın. Düşündüğünüzden daha güçlüsünüz. Yapamayacağınız hiçbir şey yok. En azından denemek zorundasınız” dedi.

MacDonald, “20’li yaşlarınızı geçtiyseniz, spor yapmanın sizi yeniden 20 yaşındaymış gibi göstereceğini düşünmeyin” diyerek, bu yaşlarda çok fazla kilo veren kişilerde deri sarkmasının normal olduğunu, bunun spor yapmamak için bir sebep olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. “Yapabileceklerinizin sınırı belli. O nedenle görüntünüzü beğendiğiniz ve kendinizi iyi hissettiğiniz bir noktaya gelmeye çalışın. Kendinizle mutlu olun ve kendinizi sevin” ifadelerini kullandı.

Business Insider’ın “A 70-year-old lost 70 pounds and got into weightlifting. She shares 4 tips for getting fit no matter your age.” başlıklı haberinden derlenmiştir.

Joan MacDonald’ın Dönüşüm Hikayesi: Yaşınız Ne Olursa Olsun Zinde Kalmanın Yolları
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x