1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Keçiören’de Karakucak Coşkusu Başladı!

Keçiören’de Karakucak Coşkusu Başladı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın gururu Taha Akgül Karakucak Güreşleri görkemli bir törenle Keçiören’de start aldı! Cumhuriyet tarihinin en büyük Karakucak Güreşleri olarak nitelendirilen bu organizasyon, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleşti.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde düzenlenen bu etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekilleri Adnan Beker ve Yüksel Arslan gibi önemli isimler katıldı. Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de bu büyük organizasyonda yerlerini aldılar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1500 güreşçi, Bağlum Stadyumu’nda kıran kırana mücadelelere başladı.

Güreş müsabakaları, İstiklal Marşı’nın okunması, protokol konuşmaları ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mehter takımı ve halk dansları ile süslenen açılış töreni, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. 512 müsabaka ile başlayan bu dev organizasyon, iki gün boyunca devam edecek. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde ter döken pehlivanlar, büyük ödüller için mücadele edecekler. Finalde ise başpehlivanlar büyük ödüllerle taçlandırılacak; yıldızlar için 200 bin TL, gençler için 500 bin TL, büyükler için ise sıfır kilometre araba hediye edilecek.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, bu organizasyonu geleneksel hale getirerek yaşatacaklarını vurgularken, Türk milletinin asaletini ve yiğitliğini yansıtan bu spora sahip çıkmanın önemine değindi. Mansur Yavaş ise, Türk güreşinin dünya çapında başarılarını sürdüreceğini belirterek, bu tür organizasyonların genç sporcuların yetişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Nice Taha Akgüller yetişsin diye yapılan bu organizasyon, Keçiören’in spordaki gururu olarak yıllarca anılacak!

Keçiören’de Karakucak Coşkusu Başladı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx