1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Ankara’da Birinci Sınıflar İçin Uyum Haftası 2 Eylül’de Başlıyor

Ankara’da Birinci Sınıflar İçin Uyum Haftası 2 Eylül’de Başlıyor

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okula yeni başlayacak birinci sınıflar ve okul öncesi grubu öğrencileri için uyum haftası heyecanı başlıyor. 2 Eylül tarihinde başlayacak olan bu süreç, çocukların okul ortamına alışmaları, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımaları için büyük önem taşıyor. İşte uyum haftası hakkında bilmeniz gerekenler:

Velilerin Desteği Büyük Önem Taşıyor

Uzmanlar, çocukların okul ortamına adapte olabilmeleri için velilerin desteğinin kritik olduğunu belirtiyor. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erten Gökçe, ailelerin çocuklarıyla konuşarak onları cesaretlendirmeleri gerektiğini vurguladı. “Anne babalar, çocuklarının yanında olmalı ve onlarla konuşmalılar. ‘Artık okula başlıyorsun, senin için yepyeni ve güzel bir dönem başlıyor. Oyunların ve çalışmaların olacak, biz de senin hep yanında olacağız’ şeklinde çocukları cesaretlendirip teşvik etmeliler” diyen Prof. Dr. Gökçe, destek ve sevginin önemini ifade etti.

Okulun Gezilmesi Gerekiyor

Prof. Dr. Gökçe, anne ve babaların, çocukları ile birlikte kayıt yaptıkları okulu gezmelerinin önemine dikkat çekti. “Anne babalar, çocukları ile birlikte okulları gezsinler, sınıfları görsünler. Hatta aile bireylerinden biriyle sınıfta bir süre bile oturabilirler” şeklinde konuştu. Bu, çocukların okul ortamını tanımalarına yardımcı olacak.

Günlük Paylaşımlarına Önem Verin

Ailelerin çocuklarının okuldan geldiklerinde günlerini anlatmalarını teşvik etmeleri gerektiğini belirten Gökçe, “Arkadaşlarınla birlikte oynayacak, eğlenecek ve güzel vakit geçireceksin. Her gün okuldan geldiğinde uyum süreci sonrası biraz anlatmasını isteyin. Bu olgular, çocuğun kısa sürede okula alışmasını sağlayacaktır” dedi.


Uyum haftası, çocukların okul hayatına geçişlerini daha kolay ve keyifli hale getirmek için önemli bir süreç. Velilerin desteği ve çocuklarıyla birlikte okul gezmeleri, bu dönemde büyük fark yaratabilir. Çocukların okulda yaşadıkları deneyimleri paylaşmalarını teşvik etmek, onların kendilerini daha iyi ifade etmelerine ve okula daha hızlı uyum sağlamalarına yardımcı olabilir. Bu yeni başlangıçta hem çocuklar hem de aileler için başarılar dilerim!

Daha fazla bilgi için: Ankarahaberler.com

Ankara’da Birinci Sınıflar İçin Uyum Haftası 2 Eylül’de Başlıyor
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx