1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan KPSS Şartsız 200 Memur Alımı!

Dışişleri Bakanlığı’ndan KPSS Şartsız 200 Memur Alımı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı olmaksızın 200 Aday Meslek Memuru alımı yapacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başladı ve başvurular için son tarih 10 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Bakanlık, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Sırpça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Yunanca, Ermenice, Portekizce ve İbranice dillerinde memur alımı yapacak.

DİLLERE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI

Dil Dağılımı ve Kontenjanlar

Dışişleri Bakanlığı, farklı dillerdeki memur alımı için belirli kontenjanlar ayırmış durumda. Bu kapsamda, adaylar başvuracakları dildeki yeterliliklerini kanıtlamak zorunda. Her bir dil için belirli kontenjanlar ayrılmış olup, sınavda başarılı olan adaylar ilgili dillerde görev alacak. Bakanlık, bu süreçte yabancı dil yeterliliğini ispatlamak için YDS/e-YDS veya uluslararası eşdeğer sınavların sonuçlarına dayalı bir değerlendirme yapacak.

KPSS Şartı Yok, Dil Yetkinliği Ön Planda

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı olmadan yapılacak bu alımlarda adayların dil yetkinliklerine odaklanıyor. Adaylar, başvuracakları dildeki yeterliliklerini belirten sınav sonuç belgeleriyle başvurularını tamamlayacak. Bu süreçte, KPSS’nin yerine yazılı sınav ve sözlü mülakat gibi aşamalar öne çıkıyor. Yazılı sınavda, yabancı dilde kompozisyon, Türkçeden yabancı dile çeviri ve Türkçe kompozisyon gibi bölümler bulunacak.

Başvuru Şartları

Başvuru yapabilmek için adayların 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması ve belirtilen lisans bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Ayrıca, yurt içindeki veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanlar başvuru yapabiliyor.

Sınav Aşamaları

Başvurular, e-Devlet üzerinden kabul ediliyor ve adaylar yazılı sınavla değerlendirilecek. Yazılı sınav 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacak. Sözlü sınavda adaylar, Bakanlığın görev alanına giren konular, analiz yeteneği, genel kültür düzeyi ve yabancı dildeki ifade yeteneği gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirilecek.

Son Başvuru Tarihi ve Başvuru Yöntemi

Başvurular 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 09:00’da başladı ve 10 Eylül 2024 Salı günü saat 14:00’te sona erecek. Başvurular, sadece e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor. Posta ile veya diğer yöntemlerle yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Bu alım, özellikle dil yetkinliği olan gençler için harika bir fırsat sunuyor. KPSS şartının aranmaması, dil konusunda yetkin olan adaylar için bu süreci daha cazip hale getiriyor.

Ancak, sınavın zorluğu ve rekabetin yüksek olması, adayların iyi bir hazırlık yapmasını gerektiriyor. Başvuru yapmayı düşünenlerin bu fırsatı değerlendirmek için hızlı hareket etmelerinde fayda var.

Dışişleri Bakanlığı’ndan KPSS Şartsız 200 Memur Alımı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx