İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
3 Aralık 2024, Sal
  1. Haberler
  2. Makyaj
  3. Açık tenliler risk altında! Bronzlaşırken sağlığınızdan olmayın

Açık tenliler risk altında! Bronzlaşırken sağlığınızdan olmayın

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kabarcıklar, cildin en üst iki katmanını yakan güneşin ultraviyole (UV) ışınlarına çok fazla maruz kalmanın ardından gelişirler.

Yeterli güneş kremi veya koruyucu kıyafet giymeden dışarıda vakit geçirirseniz güneş yanığı olma olasılığınız daha yüksektir.

Genellikle ağrılı ve kaşıntılıdır ve açıldığında sıvı sızdırabilir. Şiddetine bağlı olarak, çoğu güneş kabarcığı evde tedavi edilebilir ve birkaç hafta içinde iyileşebilir. Ancak, güneş kabarcıkları enfekte olabilir ve tıbbi tedavi gerektirebilir.

Çok açık ten renginiz varsa ikinci derece güneş yanığı ve güneş kabarcıkları geçirme riskiniz daha yüksektir. Açık ten rengine sahip kişiler sadece 15 dakikada güneş yanığı olabilir.

Bu cilt tipleri, cildi UV ışınlarından korumak için koyu ten renklerine göre önemli ölçüde daha az melanine sahiptir. Ancak, daha koyu ten rengine sahip kişiler de güneş yanığına bağlı kabarcıkları geçirebilir.

Genellikle güneş kabarcıkları, evde bakımla tedavi edilerek ağrı hafifletilebilir ve iyileşme hızlanabilir. Cildinizi rahatlatmak için 15 dakikalık serin bir duş veya banyo yapın.

Ayrıca güneş yanıklarınıza soğuk suya batırılmış temiz bezler de uygulayabilirsiniz. Enfeksiyonu önlemeye yardımcı olmak için kabarcıkların üzerine kuru “yapışmaz” bandajlar yerleştirin. Bandajları günde iki kez değiştirin.

Cildinizi korumak ve nefes almasını sağlamak için bol, pamuklu giysiler giyin. Cildiniz iyileşirken güneşte vakit geçirmekten kaçının.

Kabarcıklara vazelin, mayonez, tereyağı, yumurta akı, lavanta yağı veya diş macunu ile yapılan ev yapımı tedavileri kullanmaktan kaçının. Bunlar cildi tahriş edebilir veya enfeksiyona yol açabilir. Cildi yatıştırmak için kabarcıklı olmayan güneş yanıklarında hafif bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Açık tenliler risk altında! Bronzlaşırken sağlığınızdan olmayın
Yorum Yap

Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!