1. Haberler
  2. Magazin
  3. Celine Dion’un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Celine Dion’un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Celine Dion’un Güçlü Dönüşü ve Sahneye Geri Dönüş Hayali

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Sahneye Geri Dönüş Hayali

Belki başka bir sanatçı, böylesine zorlu bir hastalığa yakalandıktan sonra kariyerine veda etmeyi düşünebilirdi. Ancak Celine Dion, kelimenin tam anlamıyla “gözyaşları, kan ve ter içinde” mesleğine tutunmayı başardı. Geçtiğimiz Temmuz ayında, “ölmeden önce son kez” dediği sahneye parlak bir dönüş yaptı. O, sahnede şarkı söylerken hem canlı izleyenler hem de ekran başındaki milyonlar gözyaşlarına boğuldu. Sesiyle hafızalara kazınan bu ünlü sanatçı, şimdi kendisi için çok anlamlı bir dönüşe hazırlanıyor. Tam 37 yıl önce kariyerinin en güçlü çıkışını yaptığı sahneye dönmeyi planlıyor.

Celine Dion'un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Olimpiyat Oyunları’nın Açılışına Damga Vurdu

Büyük olasılıkla, hayranları bu satırlardan Celine Dion’dan söz ettiğimi anladı. İki yıldır, fiziksel hareketliliğini ve kariyerini olumsuz etkileyen katı kişi sendromu adlı hastalıkla mücadele eden 56 yaşındaki Dion, bu süreçte “bir gün yeniden sahneye döneceğim” hayalini hep canlı tutmayı başardı. Bu arzusunu “Son kez bile olsa sahnede şarkı söylemek istiyorum” diyerek ifade etti. Zorlu bir sürecin ardından, bu yılın Temmuz ayında Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılışında büyük bir sürpriz yaptı. Beyaz elbisesi içinde, Fransa’nın simgesi olan Eiffel Kulesi’nde Edith Piaff’ın “Hymne à l’amour” adlı eserini seslendirdi. Böylece, 4 yıllık sahne özlemine de bir nokta koymuş oldu. O törende Dion, hem Paris’te canlı olarak dinleyenleri hem de evlerinde ekran karşısında kendisini bekleyenleri gözyaşlarına boğdu. Hastalığının ses tellerini bile etkilediği söylenmesine rağmen, Celine Dion’un o eski ustalığı bir kez daha gözler önüne serildi. Kısacası, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın unutulmaz anlarına damgasını vurdu.

Celine Dion'un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Yıldızının Parladığı O Sahneye Dönmeye Hazırlanıyor

O zamandan beri sessizliğe bürünen Dion, şimdi hayranlarını heyecanlandıran bir haberle geri dönecek gibi görünüyor. Celine Dion, yıllar önce kariyeri için önemli bir dönüm noktası olan Eurovision sahnesine geri dönmeye hazırlanıyor. ABD, Kanada ve İngiltere magazin basınında yer alan haberlere göre, Celine Dion, önümüzdeki yıl İsviçre’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’nın açılışında müzikseverlerle buluşacak. Celine Dion, 1988 yılında İrlanda’nın Dublin kentinde yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsviçre’yi temsil etti. O yarışmada seslendirdiği “Ne Partez Pas Sans Moi” adlı şarkı, ona birincilik getirdi. O gecenin ardından Dion’un kariyerinde yeni ve parlak bir dönem başladı. Ünlü şarkıcı, birinci oluşunun 37’nci yıl dönümünde yani 2025’te İsviçre’nin Basel kentinde yapılacak olan yarışmanın açılışında sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Ayrıntı Yerine Küçük İpuçları Verdi

İddialara göre, Celine Dion, tam 37 yıllık bir aradan sonra bu kez özel bir performansla Eurovision sahnesinden hayranlarıyla buluşacak. Dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Eurovision’un ortak yapımcılarından Moritz Stadler, 2025 yılındaki yarışmada Celine Dion’un sahneye çıkacağı söylentilerini yalanlamadı. Bu konuda kendisine sorulan bir soruya “Siz de büyük finalin açılışında Celine Dion’un orada olmasını istemez misiniz?” şeklinde yanıt verdi. Ancak bu küçük ipucundan sonra ağzını sıkı tuttu ve “Daha fazla bir şey söyleyemem” dedi. Stadler, çok gösterişli bir şov hazırladıklarını belirterek, Celine Dion’un da efsane bir şarkıcı olduğunu vurguladı.

Celine Dion'un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Hastalıkla İlgili Gerçeği Açıklamak İçin Yıllarca Bekledi

Celine Dion, katı kişi sendromu adlı hastalığa yakalandığını 2022 yılında sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Ancak üzerinden iki yıl geçtikten sonra, bu konudaki gerçeği tam 17 yıl boyunca kamuoyundan sakladığını itiraf etti. Bir yandan kocası Rene Angelil kanserle mücadele ederken, diğer yandan da kendisi milyonda bir kişide görülen katı kişi sendromu ile mücadelesini sürdürdü. Yıllar boyunca bu mücadeleyi herkesten gizli tutmasına rağmen, sonunda “Beni bulunduğum yere getiren hayranlarıma yalan söylemek ağır bir yük oldu” diyerek gerçeği sosyal medya paylaşımıyla açıkladı. Kesin bir tedavisi bulunmayan hastalığıyla boğuşan Celine Dion, cesur bir karar alarak tüm mücadelesini bir belgesele dönüştürdü. “I Am: Celine Dion” adlı bu belgeselde, kendisini en hasta ve en doğal haliyle göstermekten çekinmedi. Hatta belgeselinin yeni bölümünde, Dion’un kameralar karşısında bir nöbet geçirdiği anlar da yer aldı.

Celine Dion'un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Ani Nöbet Geçirmeye Başladı

“I Am… Celine Dion” adlı belgeselin bu çarpıcı anlarında, 56 yaşındaki ünlü şarkıcı nefes almakta zorlanırken görülüyor. Bütün kasları işlemez hale gelen Dion’un çektiği acı, gözlerindeki bakışlardan bile anlaşılabiliyordu. Dion, nöbet geçirirken belgeselde birlikte çalıştığı kamera ekibi sessizce çekime devam etti. O sırada, tıbbi yardım ekibi de ünlü şarkıcıyı rahatlatmak için elinden geleni yaptı. O anlarda Dion’un gözlerinden süzülen yaşlar da dikkatlerden kaçmadı. Belgeselin yönetmeni Irene Taylor için, ünlü yıldızın nöbet geçirdiği anları çekmek hiç kolay bir karar olmamış. Taylor, “Dion çok hızlı bir şekilde nöbet geçirmeye başladığında bunu çekip çekmemeyi düşündüm. Sonra çekime devam etmeye karar verdim. Çünkü güçlü sesiyle bilinen şarkıcı, bana her ne olursa olsun çekim yapmam için izin vermişti.” açıklamasında bulundu.

Koşamazsam Yürürüm… Yürüyemezsem Sürünürüm

Hareketlerini ve hatta ses tellerini etkileyen hastalığına rağmen Celine Dion, mücadelesini bırakmamakta kararlı. En büyük hayali, bir gün daha sahneye çıkabilmek. Bu konuda belgeselde “Kendimi hala sahnede şarkı söyleyip dans ederken görüyorum” şeklinde konuştu. “Bilirsiniz, ben her zaman bir B planı ve bir C planı bulurum. Eğer koşamazsam yürüyeceğim, eğer yürüyemezsem sürüneceğim. Ama asla durmayacağım” diyerek ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Celine Dion'un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Stiff Person Sendromu (Katı Kişi Sendromu Nedir?): İlerleyici katılık ve sertlik ile karakterize, kaynağı belirsiz ve nadir bir nörolojik hastalık. Sertlik öncelikle gövde kaslarını etkiler ve spazmların da birlikteliği ile vücutla ilgili deformitelerle sonuçlanır. Kronik ağrı ve bozulmuş hareketlilik genel belirtilerdir. Spazmlar şiddetli ve öngörülemeyen bir şekilde ortaya çıkabilir ve bazen kemikleri dahi kırabilecek seviyeye ulaşabilir. Hastalar, bazen ses ve dokunmaya çok duyarlı hale gelirler ve bu durumlar spazmları tetikleyebilir. Hastalığın kesin mekanizması belirgin değildir. SPS hastalarının, nadiren genel popülasyonda görülen glutamik asit dekarboksilaz antikorlarına sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu antikorların hastalığın nedeni olduğu düşünülmektedir.

Celine Dion'un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi

Celine Dion’un Sahneye Dönüş Hayali ve Mücadelesi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx