1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Dağseven Mahallesi’nde Eğitim Seferberliği

Dağseven Mahallesi’nde Eğitim Seferberliği

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçeye 78 kilometre uzaklıkta yer alan Dağseven Mahallesi’ne bağlı, 16 haneli ve yaklaşık 100 nüfuslu Yaşlıdal mezrasındaki okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaz tatilinde kapsamlı bir temizlik ve bakım sürecinden geçirildi. Bu sayede okul, yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.

Dağseven Mahallesi'nde Eğitim Seferberliği

Mezra da yaşayan ve üç yıldır burada ücretli öğretmenlik yapan Şahin Aydın, üçüncü sınıfa başlayan akrabası olan tek öğrencisi Hasret Aydın’ı geleceğe hazırlamak için her gün sabah saat 08.00’de evinden alıyor. Gün boyunca öğrencisiyle okulda vakit geçiren öğretmen Aydın, ona hem öğretmenlik hem de arkadaşlık yaparak onu destekliyor.

‘KEŞKE SINIF ARKADAŞIM OLSAYDI’

Hasret Aydın, tatil döneminde okulunu ve öğretmenini çok özlediğini ifade ediyor. Okula başlamanın verdiği mutluluğu ve heyecanı dile getiren Aydın, şöyle konuştu: “Sabah uyandığımda kahvaltımı yapıyorum. Okula gitmem için annem beni hazırlıyor ve saçımı tarıyor. Öğretmenim beni evden alıyor ve okula gidiyoruz. Okulumu çok seviyorum. Bütün günümü öğretmenimle geçiriyorum. Bu sene de okula yalnız devam edeceğim. Keşke sınıf arkadaşım olsaydı. Onunla birlikte saklambaç ve voleybol oynardım. Beraber ders çalışıp ip atlardık.”

Dağseven Mahallesi'nde Eğitim Seferberliği

‘YERİ GELDİĞİNDE AĞABEYİ, ARKADAŞI OLUYORUM’

Üç yıldır Hasret’e eğitim veren öğretmen Aydın, en ücra noktalarda bile eğitim ve öğretimin öneminin asla ihmal edilmediğini vurguladı. Hasret’in geleceği için elinden geleni yaptığını belirten Aydın, şunları kaydetti: “Hasret ile üçüncü yılımız olacak. Tek başına olmanın avantajları ve dezavantajları var. Hasret’in sıkılmaması için elimden geleni yapıyorum. Sınıfta arkadaşı olmadığı için yeri geldiğinde onun ağabeyi, yeri geldiğinde arkadaşı oluyorum. Teneffüslerde birlikte top oynuyoruz. Onu evden alıp, evine bırakıyorum. Normalde bir öğrenci için okul açılmaz. Ancak devletimiz, bir öğrencinin bile geleceğine büyük önem veriyor. Okulumuzun bakımı, ısınma sorunu, kitapları ve her şeyle ilgileniliyor. Bir öğrencinin geleceğine değer veren, toplumun geleceğine de önem verir. Ülkemizin en ücra köşelerinde bile devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor. Allah, devletimize zeval vermesin.”

Dağseven Mahallesi'nde Eğitim Seferberliği

‘ÜLKEMİZDE EĞİTİME VERİLEN ÖNEMİ GÖREBİLİYORUZ’

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan baba Ramazan Aydın ise, “Ülkemizde eğitime verilen önemi görebiliyoruz. Devletimiz, Hasret için elinden geleni yapıyor. Bir öğrenci için öğretmen atanıyor ve destekler esirgenmiyor. Devlet büyüklerimize, Valimize ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dağseven Mahallesi'nde Eğitim Seferberliği

Dağseven Mahallesi’nde Eğitim Seferberliği
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx