1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bakan Tekin Sinop’ta Eğitim Yatırımlarını Değerlendirdi

Bakan Tekin Sinop’ta Eğitim Yatırımlarını Değerlendirdi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tekin, Sinop Valiliği’ni ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ziyaretinin ardından Rahmi Demir Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı”na başkanlık eden Tekin, kentteki eğitim yatırımları hakkında kapsamlı bilgi aldı. Eğitim alanında gerçekleştirilen projelerin önemine dikkat çeken Tekin, gittikleri şehirlerde yöneticiler ve öğretmenlerle istişare yapma sürecini büyük bir öncelik haline getirdiklerini vurguladı. Öğretmenler odası formatında gerçekleştirilen sohbetlerde öğretmenlerin görüşlerini alarak değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Tekin, Sinop’ta da bu toplantılar aracılığıyla kentin eğitim durumunu masaya yatırdıklarını ifade etti.

8 Eğitim Yatırımı Devam Ediyor

Bakan Tekin, Türkiye’nin son 20 yılda eğitim alanında kaydettiği önemli ilerlemelere dikkat çekerek, “Türkiye, son 20 yılda eğitim ve öğretim konusunda fiziki ve teknolojik altyapısını büyük ölçüde geliştirmiştir. Başta OECD olmak üzere, uluslararası değerlendirme raporlarında Türkiye, dünya ortalamasının üzerinde bir yer edinmiştir. Özellikle teknolojik altyapı açısından, etkileşimli tahta kurulumlarını dersliklerimizde neredeyse tamamlamış durumdayız. Dünyada, bütün dersliklerinde etkileşimli tahta bulunan tek ülke olma yolunda ilerliyoruz. Bu anlamda Sinop’ta da fiziki altyapı açısından önemli bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyebilirim.” dedi.

Bakan Tekin, bakanlık olarak Sinop’ta 8 eğitim yatırımının yapım sürecinin devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Daha sonra AK Parti Sinop İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Bakan Tekin’e, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de eşlik etti.

Bakan Tekin Sinop’ta Eğitim Yatırımlarını Değerlendirdi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx