1. Haberler
  2. Güzellik
  3. Ellerinizi 20 Yaş Daha Genç Gösterecek Tüyolar!

Ellerinizi 20 Yaş Daha Genç Gösterecek Tüyolar!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüz bakımına ne kadar özen gösteriyorsak, ellerimizi de aynı şekilde önemsemeliyiz. Eller, yaşlanma belirtilerinin en çok görüldüğü yerlerden biri. Peki, genç ve canlı bir görünüm elde etmek için ne yapabiliriz? İşte, dermatolog Dr. Shereene Idriss’ten basit ama etkili tüyolar.

Güneş Kremini Unutmayın!

Dr. Idriss, güneş kreminin ellerdeki yaşlanma belirtilerini geciktirmede bir numaralı etken olduğunu söylüyor. Gün boyu ellerimiz, farkında olmadan güneşe maruz kalıyor. Araba kullanırken, dışarıda yürürken veya pencere kenarında otururken ellerimiz sürekli güneş ışığına maruz kalıyor. Güneş kremi kullanarak bu hasarı azaltmak mümkün.

Peeling ve Nemlendirme Çok Önemli

Ellerinizin arkasına peeling yaparak cildin yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Kuruduğunda ise mutlaka bir el kremi ile nemlendirmek gerekiyor. Bu sayede elleriniz yumuşak ve pürüzsüz kalacak.

Retinol ile Gençleşin

Retinol, yani A vitamini, ellerdeki yaşlanma belirtilerini tersine çeviren etkili bir çözüm. Peeling yapmadığınız günlerde az miktarda retinol uygulayarak cildinizi gençleştirebilirsiniz.

Ekstra Koruma ve Sağlıklı Beslenme

Ellerinizi kimyasallar ve hava koşullarından korumak için eldiven kullanmayı unutmayın. Ayrıca, sağlıklı bir beslenme programı ve bol su tüketimi de ellerinizin genç görünmesine yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin gıdalar ve taze sebze-meyveler cilt sağlığınızı destekler.

Egzersiz ile Kan Dolaşımını Artırın

Ellerinizi sık sık egzersiz yaparak kan dolaşımını artırabilir ve kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Yumruk yapıp sıkıp açmak gibi basit egzersizler, cilt ve kas yapısını daha da güçlendirecektir.

Dr. Idriss’in bu ipuçları gerçekten harika! Düzenli bakım ve doğru ürünler kullanarak ellerimizin yaşlanmasını geciktirmek mümkün. Özellikle güneş kremi ve retinol kullanımı, uzun vadede büyük fark yaratıyor. Ellerimizin de en az yüzümüz kadar ilgiye ihtiyacı var, bunu unutmayalım!

Ellerinizi 20 Yaş Daha Genç Gösterecek Tüyolar!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx