1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Linkedin Suçlamalarla Karşı Karşıya! Yapay Zekâ Eğitimi İçin Kullanıcı Datalarını mi Kullanıyor?

Linkedin Suçlamalarla Karşı Karşıya! Yapay Zekâ Eğitimi İçin Kullanıcı Datalarını mi Kullanıyor?

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın önde gelen profesyonel ağlarından biri olan LinkedIn, kullanıcı datalarını müsaadesiz olarak yapay zekâ eğitiminde kullanmakla suçlanıyor. Kullanıcılar, LinkedIn’in bu adımını fark etmeden evvel, toplumsal ağ platformunun zımnilik siyasetlerini güncellemeden bu bilgileri topladığını argüman ediyor.

LinkedIn, kullanıcı bilgilerini yapay zekâ modellerini eğitmek için kullanmadan evvel yeni bir zımnilik ayarı ve devre dışı bırakma formu sundu. LinkedIn, bu değişiklikleri yansıtan güncellenmiş bir zımnilik siyaseti yayınladı. Yeni kapalılık siyaseti şu tabirleri içeriyor: “Kişisel bilgilerinizi ürün ve hizmetleri düzgünleştirmek, yapay zekâ (AI) modellerini geliştirmek ve eğitmek, hizmetlerimizi şahsileştirmek ve iç görüler elde etmek için kullanabiliriz.”

Kişisel dataların yapay zekâ eğitiminde kullanılması engellenebilir

LinkedIn, yapay zekâ asistanı üzere özellikler için kullanıcı datalarını kullanırken, bu durumu saklılık siyasetlerinde açıkça belirtmedi. Kullanıcılar, hesap ayarlarında “Üretken Yapay Zekâ İyileştirmesi için Veriler” seçeneğini devre dışı bırakabilirler. Fakat bu daha evvel gerçekleşen bilgi kullanımını etkilemez. Bu adım LinkedIn ve bağlı kuruluşlarının şahsî datalarınızı ileriye dönük yapay zeka modelleri için kullanmamasını sağlar. Verilerin yapay zekâ eğitiminde kullanılmasını engellemek için ayrıyeten LinkedIn Data Sürece İtiraz Formu’nu doldurulması gerekir.

LinkedIn’in bu adımı kullanıcıların reaksiyonunu çekmiş durumda.Gizlilik siyasetlerinin güncellenmesi ve kullanıcıların bu mevzuda bilgilendirilmesi, toplumsal ağ platformunun geleceği için kritik kıymet taşıyor. Kullanıcıların, bilgilerinin nasıl kullanıldığını tam olarak anlamaları ve buna nazaran gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Bu süreçte LinkedIn’in kullanıcı güvenini tekrar kazanması için şeffaf ve açık bir bağlantı sağlaması bekleniyor.

Linkedin Suçlamalarla Karşı Karşıya! Yapay Zekâ Eğitimi İçin Kullanıcı Datalarını mi Kullanıyor?
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx