1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. vivo X200 Küçük Yepisyeni Bir Sony Sensörüyle Geliyor (Bütçe Dostu Telefon Arayanlar Buraya)

vivo X200 Küçük Yepisyeni Bir Sony Sensörüyle Geliyor (Bütçe Dostu Telefon Arayanlar Buraya)

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

vivo, yeni X200 serisi akıllı telefonlarını 14 Ekim’de düzenleyeceği bir lansman aktifliği ile tanıtmaya hazırlanıyor lakin seride dikkat çeken en değerli yeniliklerden biri, muhtemelen “vivo X200 Mini” olarak isimlendirilecek olan kompakt bir modelin seriye dâhil edilmesi olacak. Sızıntılarıyla ünlü Digital Chat Station bugün kamerasıyla ön plana çıkacağı sav edilen bu yeni modelin kamera özellikleri hakkında değerli bilgiler paylaştı.

vivo X200 Küçük Sony IMX06C sensörüyle geliyor

Digital Chat Station’ın paylaştığı bilgilere nazaran vivo X200 Küçük’ün art yüzünde üçlü bir kamera ünitesi yer alacak. Bu ünitenin başında 50MP çözünürlüğe sahip ana kamera yer alacak. Ana kamera modülünün, 1/1.28 inç büyüklüğünde ve f/1.57 diyafram açıklığına sahip Sony IMX06C sensörünü kullanacağı belirtiliyor. Bu sensörün Sony’nin yeni bir manzara sensörü olduğunu söyleyebiliriz zira sensör hakkında mevcut bilgiler epeyce sonlu. Büyük olasılıkla Sony’nin ürettiği bu sensörün kullanıldığı birinci telefon vivo X200 Küçük olacak.

Ana kameraya eşlik eden öteki lensler ise büyük görünümleri yahut küme fotoğraflarını çekmek için kullanılacak olan 50MP Samsung JN1 ultra geniş açılı lens ve 70mm odak uzaklığı ile f/2.57 diyafram açıklığına sahip 50MP Sony IMX882 periskop sensör olacak. vivo X200 Mini’nin periskop sensörü 10x’e kadar hibrit zoom ve makro çekim özellikleri sunacak.

Performans tarafında da beklentiler yüksek

Cihazın kamera özelliklerinin yanı sıra performans tarafında da epey tezli olması bekleniyor. Evvelki sızıntılara nazaran vivo X200 Küçük, serideki X200 ve X200 Pro modelleri ile birebir olan Dimensity 9400 işlemciden gücünü alacak. Aygıtın güç gereksinimini ise 5.500mAh yahut 5.600mAh kapasiteli bir pil karşılayacak ve telefonda kablosuz şarj dayanağı de bulunacak. Ön tarafta ise 1.5K çözünürlüğe ve 120Hz yenileme suratına sahip 6.3 inçlik bir ekranın yer alması bekleniyor.

Her ne kadar kamera tarafında etkileyici bir performans sunacağı iddia edilse vivo X200 Küçük’ün selefine nazaran kimi eksiklikleri de olabilir. Örneğin daha evvelki raporlar, yeni modelde ultrasonik parmak izi sensörü yerine kısa odaklı optik bir parmak izi sensörünün kullanılabileceğini öne sürüyordu. Bu sensör, ultrasonik sensörlere nazaran artık epey eski kabul ediliyor ancak yeniden de bu şekil alanlardan kısılan özellikler yeni modelin daha uygun fiyatlarla kullanıcılara sunulmasına imkan tanıyabilir. Şimdilik bu sorunun karşılığını alabilmek için 14 Ekim’de düzenlenecek lansmanı beklememiz gerekiyor.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

vivo X200 Küçük Yepisyeni Bir Sony Sensörüyle Geliyor (Bütçe Dostu Telefon Arayanlar Buraya)
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx