1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Şarj Edilebilir Hibrit Arabalar İçin Servis Mecburiliği Getirildi: En Çok MG’yi Etkileyecek!

Şarj Edilebilir Hibrit Arabalar İçin Servis Mecburiliği Getirildi: En Çok MG’yi Etkileyecek!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında, ithal edilen fişli hibrit arabalarla ilgili önemli bir karar yayımlandı. Bu karar, Gümrük Birliği ve Özgür Ticaret Muahedesi (STA) dışında kalan ülkelerden ithal edilen şarj edilebilir hibrit arabalar için yeni zorunluluklar getiriyor. Resmî Gazete’de yayımlanan karar, en çok da Çinli araba üreticileri etkileyecek üzere görünüyor.

Hatırlayan okurlarımız vardır; Aralık 2023’te bir karar alan hükûmet, Çin üzere ülkelerden ithal edilecek elektrikli arabalar için 7 bölgede en az 20 servis zorunluluğu getirmişti. Hâl bu türlü olunca Çinli elektrikli arabaların Türkiye’ye girişleri zorlaşmıştı. Hatta ülkemizden çekilen markalar da olmuştu. İşte bugün alınan karar, bunun kapsamını genişletmiş oldu.

Yeni karar, MG’yi köşeye sıkıştıracak

Resmî Gazete’de yayımlanan ve bir ay sonra yürürlüğe girecek olan düzenleme, en çok MG’yi etkileyecek üzere görünüyor. Zira şirket, kısa bir mühlet evvel ÖTV teşvikli yeni HS’yi satışa sunmuştu. Markanın bu arabası satabilmek için kelam konusu düzenlemeye uyması gerekecek

Resmî Gazete’deki karar şöyle:

MADDE 1- 31/12/2023 tarihli ve 32416 üçüncü tekrarlanmış sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Birtakım Elektrikli Araçların İthaline Ait Bildiri (İthalat: 2024/22)’in ismi “Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthaline Ait Bildiri (İthalat: 2024/22)” biçiminde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Bildirinin 1 inci hususu aşağıdaki formda değiştirilmiştir.
“MADDE 1- (1) Bu Bildirimin hedefi, 3 üncü hususta GTİP numaraları ve eşya tarifi verilen tip onayına tabi elektrikli yahut haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatının düzenlenmesidir.”

MADDE 3- Aynı Bildirimin 3 üncü unsurunun birinci fıkrasında yer alan tablo aşağıdaki halde değiştirilmiş, tıpkı hususun ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki halde değiştirilmiş ve birebir hususa aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“a) İthalatı yapılacak eşyanın satış sonrası montaj, bakım ve tamiratına ait 18/7/1997 tarihli ve 23053 tekrarlanmış sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde tanımlanan M ve N sınıfı (M sınıfı taşıt donanımlarını bulunduran L6 ve L7 sınıfı dahil) motorlu taşıtlar için TS 12047 ve TSE K 646 standartlarında, L sınıfı motorlu taşıtlar için TS 11921 standardında 7 coğrafik bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulmuş olduğunun Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi,

b) Elektrikli yahut haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve tamirinden sorumlu olacak şahısların TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran elektrikli yahut haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve tamiratına ait bir yeterlilik dokümanına sahip olması,”

“(3) Tip onayına tabi olmayan elektrikli yahut haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında TSE tarafından düzenlenen muafiyet/kapsam dışı yazısı gümrük yönetimlerince aranır.”

MADDE 4- Bu Bildiri yayımı tarihini takip eden otuzuncu gün yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Şarj Edilebilir Hibrit Arabalar İçin Servis Mecburiliği Getirildi: En Çok MG’yi Etkileyecek!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx