1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Steam, GTA 5’i bu aygıtta oynayanlara para iadesi başlattı

Steam, GTA 5’i bu aygıtta oynayanlara para iadesi başlattı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTA 5, 9 yıldır oyuncuların gözdesi olmaya devam ediyor. Tanınan oyun, uzun mühlet Linux sistemleri ve Steam Deck üzere platformlarda oynanabiliyordu. Fakat yakın vakitte Rockstar Games, oyunun PC versiyonuna BattlEye isimli bir anti-hile sistemi ekledi. Ne yazık ki bu sistem, Linux kullanıcıları için büyük bir sorun yarattı. Oyun artık Linux sistemlerinde ve Steam Deck’te yer almayacak. Steam oyunu satın alanlara geri ödeme seçeneği sunmaya başladı. İşte detaylar…

GTA 5 Linux takviyesi sona eriyor: Steam geri ödeme seçeneği sunuyor

BattlEye güvenlik sisteminin entegrasyonu, GTA 5’in Linux üzerinde ve SteamOS kullanan aygıtlarda çalışmasını engelledi. Bu da haliyle, Linux topluluğunda önemli bir hayal kırıklığına yol açtı. Bilhassa Steam Deck kullanıcıları, artık GTA 5’i oynayamayacak olmaları nedeniyle şikayetlerde bulunmaya başladı.

Bir oyuncu, Steam üzerinden geri ödeme talebinde bulundu ve talebi kabul edildi. Bu durum, öbür oyuncular ortasında da geri ödeme taleplerinin artmasına neden oldu. Fakat, bu geri ödemelerin her kullanıcı için geçerli olmadığı belirtildi. Steam’in standart geri ödeme siyasetleri gereği, oyunu uzun müddet oynayanlar ya da satın alma tarihinden çok uzun mühlet geçen kullanıcılar geri ödeme alamıyor.

İyi haber şu ki, Rockstar oyunun tek kişilik kıssa modunun hala Linux üzerinde oynanabilir olduğunu açıkladı. Yani, online modda ıstırap yaşanacak olsa da, tek kişilik modu oynamak mümkün. Tekrar de, Linux kullanıcıları ve bilhassa Steam Deck sahipleri için epey üzücü bir haber.

Sonuçta, GTA 5 üzere büyük bir oyunun, bu platformlarda artık desteklenmemesi, birçok oyuncuyu üzebilir. Sizce Rockstar, bu sorunu çözmek için Linux dayanağını geri getirmeli mi, yoksa yalnızca Windows ve öteki platformlara mı odaklanmalı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Steam, GTA 5’i bu aygıtta oynayanlara para iadesi başlattı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx