1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. PS6 fiyatı ne kadar olacak? Sony’den karşıt köşe karar

PS6 fiyatı ne kadar olacak? Sony’den karşıt köşe karar

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PlayStation 5 ve Xbox Series X/S piyasaya sürülmesinden bu yana geçen mühlet, yeni kuşak oyun konsollarının fiyatlandırması hakkında iddiaları beraberinde getirdi. Bölüm analistleri, PlayStation 6 ve bir sonraki Xbox konsolunun daha yüksek fiyat etiketleriyle gelebileceğini düşünüyor.

PlayStation 6 ve yeni Xbox konsolu 600 dolardan başlayabilir

Sony, geçtiğimiz hafta tanıttığı PlayStation 5 Pro ile 700 dolar fiyat etiketi belirledi. Bu yüzden analistler, şu anki konsolların 599 dolar bariyerini aştığını belirterek, üst taraflı fiyatlandırma trendinin devam etmesini bekliyor. Buna nazaran hem PlayStation 6 hem de yeni Xbox konsolunun en az 600 dolardan piyasaya sürülebilir.

Bu iddialar, Sony’nin PS5 Pro için belirlediği 699,99 dolarlık fiyatla örtüşüyor. Birtakım analistler ise PS5 Pro’nun yalnızca üst seviye oyuncuları hedeflediğini ve toplam PS5 satışlarının sadece yüzde 10’unu oluşturacağını belirtiyor.

Yani üreticiler, genel pazara hitap etmek için Nintendo Switch Lite, Xbox Series S ve PS5 Digital Edition üzere uygun fiyatlı seçenekler sunmaya devam ediyor. Lakin bu temel modellerden yapılan yükseltmelerde kalıcı fiyat düşüşleri de görülebilir.

Fiyat artışının nedenleri ortasında, donanım pazarındaki artan üretim maliyetleri gösteriliyor. Analistler, büyümeyi sürdürmek için üreticilerin daha yüksek fiyatlar belirlemek zorunda kalabileceğini savunuyor.

Oyuncuların bu mümkün fiyat artışına nasıl reaksiyon vereceği ise şimdi belirli değil. Fakat oyun sanayisinin büyümeye devam etmesi ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi, yüksek fiyatların kaçınılmaz olabileceğini gösteriyor.

PS6 fiyatı ne kadar olacak? Sony’den karşıt köşe karar
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx