1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Android ve iPhone ortasında belge paylaşımı kolaylaşıyor!

Android ve iPhone ortasında belge paylaşımı kolaylaşıyor!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Android ve iPhone modelleri ortasında fotoğraf, görüntü yahut farklı bir evrak göndermek yıllardır büyük bir sorun. Üreticiler farklı yazılımlar üzerinde çalışıyor olsa da, kullanıcılar emsal problemleri yaşamaya devam ediyor. Son olarak Oppo, Android ve iPhone ortasında kablosuz evrak paylaşımı sağlayacak bir teknoloji geliştirdi.

Oppo/OnePlus’tan iPhone’a belge aktarmak çocuk oyuncağı olacak

Oppo, Android ve iOS aygıtlar ortasında belge paylaşımını kolaylaştıracak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. ColorOS 15 sürümünden sızdırılan ekran imgesi, şirketin Android’e entegre edilmiş bir kablosuz belge transfer yöntemi sunacağını gösteriyor.

Yeni özellik sayesinde ColorOS 15 kullanıcıları, yakındaki bir iPhone’a fotoğraf, görüntü ve evrak üzere belgeleri kablosuz olarak gönderebilecek. iPhone’a bir uygulama yüklenmesi mecburî olacakken, transfer arayüzü direkt ColorOS’un belge yöneticisine entegre edilecek.

Bu kablosuz transfer tekniği, platformlar ortası içerik paylaşımı için üçüncü taraf belge transfer uygulamalarına yahut bulut depolama hizmetlerine olan muhtaçlığı ortadan kaldıracak. Doğal iOS için AirDrop ve Android için Quick Share üzere tahliller olduğunu göz gerisi etmemek lazım.

Dosya transferinin teknik olarak nasıl çalıştığı ve Oppo/OnePlus aygıtlarıyla hudutlu olup olmayacağı şimdi belirli değil. Sızan bilgiler ayrıyeten bu özelliğin global olarak mı yoksa Çin pazarıyla mı hudutlu olacağını da belirtmiyor.

Yeni özellik, kullanıcılar ortasında belge paylaşımını kolaylaştırarak aygıtlar ortası etkileşimi artırabilir. Ayrıyeten üçüncü taraf uygulamalara olan bağımlılığı azaltarak kullanıcı güvenliği açısından da yarar sağlayabilir.

Android ve iPhone ortasında belge paylaşımı kolaylaşıyor!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx