1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ilk Defa Uzun Metrajlı Bir Sinema iPhone 15 Pro Max ile Çekildi (Tabii Sayısız Ekipmanı Saymazsak)

ilk Defa Uzun Metrajlı Bir Sinema iPhone 15 Pro Max ile Çekildi (Tabii Sayısız Ekipmanı Saymazsak)

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema dünyasında bilhassa de uzun metrajlı sinemalarda profesyonel kameralar tercih edilse de bu kameralar ekseriyetle büyük ve taşınması sıkıntı olabiliyor. Dahası artık telefonların kameralarının geldiği nokta göz önünde bulundurulduğunda birçoğu kısa sinema ya da belgesellerde kullanılabiliyor. Bugün ortaya çıkan ayrıntıya nazaran ise birinci defa uzun metraj bir filmde ünlü direktör Danny Bu türlü, yeni zombi sineması 28 Years Later çekimleri için bir akıllı telefon kullandı.

WIRED’ın haberine göre film geride bıraktığımız yaz boyunca iPhone 15 Pro Max kullanılarak çekildi. 75 milyon dolarlık bütçesiyle 28 Years Later, bugüne kadar akıllı telefonla çekilmiş en büyük sinema olma ehemmiyetine de sahip. Sinemanın başrollerinde Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson ve Ralph Fiennes üzere isimler yer alıyor ve sinema, 2002 imali 28 Days Later ve 2007’de vizyona giren 28 Weeks Later’ın uzun vakittir beklenen devamı niteliğinde.

Yönetmenler neden iPhone 15 Pro Max’i tercih etti?

Boyle’a filmde görüntü yönetmeni olarak Anthony Dod Mantle eşlik ediyor. İkili daha evvel Slumdog Millionaire ile Oscar kazanmıştı. Artık ise daha farklı bir yola başvurarak böylesine bir sinemada iPhone 15 Pro Max kullandılar. Tabii Boyle ve Mantle’ın iPhone 15’i tercih etmelerinin arkasında bir teknoloji kıssası yatıyor.

İlk sinema olan 28 Days Later, Canon XL-1 ile çekilen birinci Hollywood sinemalarından biriydi ve bu dijital kamera, o devir için teknolojinin öncüsü eserlerden biri olarak kabul ediliyordu. Artık ise bu ikili sinema alanında iPhone 15’in uzun metrajlı bir sinemada de kullanılabileceğini gözler önüne sermek istiyorlar.

Apple çekimlere ekipmanlarla takviye verdi

Apple, direktörlerin bu kararına sırf iPhone 15 Pro Max’iyle değil, filme teknik dayanak sağlayarak da takviye oldu. Filmin çekimlerinde sayısız ekstra ekipman kullanıldı ki bunları çabucak üstteki görselden görebilirsiniz.

28 Days Later, Haziran 2025’te vizyona girecek ve tahminen de Apple’ın iPhone’lardaki kameralarda yarattığı ihtilali beyazperdeye taşıma konusunda değerli bir konut sahipliği yapacak.

Peki siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

ilk Defa Uzun Metrajlı Bir Sinema iPhone 15 Pro Max ile Çekildi (Tabii Sayısız Ekipmanı Saymazsak)
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx