1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Çinli üretici, gözünü Audi’ye dikti! Satın mı alıyor?

Çinli üretici, gözünü Audi’ye dikti! Satın mı alıyor?

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli batarya ve elektrikli araba üreticisi Nio, Avrupa’daki yatırımlarını artırmaya çalışıyor. Buna nazaran ortaya çıkan son savlar, Audi ile görüştüğünü ortaya koydu. Nio ve Audi’nin Belçika’daki bir fabrikanın satışı için görüştüğü söyleniyor.

Nio, Audi’nin Belçika fabrikasını satın alabilir

Nio, Avrupa’daki varlığını genişletme gayesinin modülü olarak Belçika’daki Audi fabrikasını satın almayı düşünüyor. Brüksel yakınlarındaki Vorst’ta bulunan fabrika, şu anda Audi tarafından Q8 e-tron SUV üretmek için kullanılıyor. Lakin Audi, önümüzdeki aylarda üretimi durdurmayı planlıyor.

Nio, Avrupa pazarına girmekte zorlandı ve 2021 ve 2022’de sırf birkaç yüz araç teslim edebildi. Belçika’daki fabrikayı satın almak, şirketin Avrupa’daki satışlarını artırmasına yardımcı olabilir. Çin’den ithal edilen araçlara uygulanan yüzde 20’lik AB gümrük vergilerinden kaçınmasını da sağlayabilir.

Ancak Nio’nun bu hamleyi yapıp yapmayacağı şimdi muhakkak değil. Şirketin Audi ile görüştüğü ve resmi bir teklif sunmadığı belirtildi. Analistler, Nio’nun bugüne kadarki Avrupa performansını göz önüne aldığını ve fabrikanın satın alınmasının finansal açıdan mantıklı olup olmayacağını düşündüğünü söyledi.

İki üreticinin daha evvel ticari marka ihlali nedeniyle yasal bir uyuşmazlığa girdiğini de hatırlatalım. Bu yüzden Nio ve Audi ortasındaki mümkün mutabakat, iki şirket açısından da epeyce değişik olacak. Olağan Nio’nun Avrupa’daki genişleme planlarını hızlandırmaya çalıştığını düşünürsek, muahedenin gerçekleşmesi hala mümkün.

Çinli üretici, gözünü Audi’ye dikti! Satın mı alıyor?
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx