1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Sol Şerit İhlaline Son! Nissan, ProPilot 2.1 ile Sol Şerit Sıkıntısını Sonlandırmak İstiyor

Sol Şerit İhlaline Son! Nissan, ProPilot 2.1 ile Sol Şerit Sıkıntısını Sonlandırmak İstiyor

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nissan, şoför takviye sistemleriyle trafikte sıkça karşılaşılan sol şerit ihlallerine tahlil getirmeyi amaçlıyor. Yeni ProPilot 2.1 sistemi sürücülere sollama sırasında sağa geçmeleri için uyarıda bulunarak inançlı bir sürüş tecrübesi sunmayı amaçlıyor.

Günlük trafik akışında boş olan sol şeridi kullanmak birtakım şahıslar için neredeyse bir alışkanlık haline geldi. Lakin bu durum hem yüksek süratte seyahat edenler hem de asgarî sürat hududunun altında kalan araçlar için büyük bir sorun oluşturuyor. 

Şerit ihtarıyla inançlı sürüş deneyimi

Nissan, ProPilot 2.1 ile bu duruma bir son verebilmeyi amaçlıyor. Sistem devredeyken bir araç solladığında sağa geçmesi gerektiğine dair uyarılar alınacak. Bu kolay lakin tesirli özellik şoförlerin dikkatinin dağılması durumunda bile inançlı bir halde sağ şeride yönelmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

ProPilot 2.1, yavaş yavaş Amerika’daki Nissan ve Infiniti modellerinde kullanılmaya başlanıyor. Birinci olarak 2024 model Rogue’da yer alacak olan bu teknoloji, otoyolun makul kısımlarında eller hür sürüş imkânı da sunuyor. Nissan, bu yenilikle trafikteki güvenliği artırmayı hedefliyor.

Sol Şerit İhlaline Son! Nissan, ProPilot 2.1 ile Sol Şerit Sıkıntısını Sonlandırmak İstiyor
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx