1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Snapdragon 8 Gen 3, Apple A18 Pro’dan güçlü mü?

Snapdragon 8 Gen 3, Apple A18 Pro’dan güçlü mü?

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayına girmemizle birlikte büyük bir heyecanla beklenen ve sonunda tanıtılan iPhone 16 serisi ve yeni işlemciler uzun bir müddet gündemde kalmaya devam edecek üzere duruyor. Android telefonlar ve işlemcilerle yapılan karşılaştırmalar ile yeni A18 Pro kuvvetli testlere giriyor. Bugün yapılan oyun testinde ise sonuçlar epey şaşırtan. Snapdragon 8 Gen 3, Apple A18 Pro işlemciden güçlü olabilir mi? İşte detaylar…

A18 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden daha düşük FPS gösterdi

Önümüzdeki haftalarda yeni modeli tanıtılacak ve geçen yılın amiral gemisi olarak tanıtılan Snapdragon 8 Gen 3, Apple’ın yeni duyurduğu ve firmanın en güçlü taşınabilir işlemcisi olan A18 Pro ile karşılaştırıldı. Genshin Impact oyununda Red Magic 9S Pro ve iPhone 16 Pro Max karşılaştırmasından çıkan sonuçlar, kullanıcıları tekrardan düşündürdü.

Bir YouTube kanalında yapılan testlerde iPhone 16 Pro Max ve geçen yılın Android amiral gemisi Red Magic 9S Pro kullanıldı. 16 Pro Max, A18 Pro ile gelirken, Magic 9S Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci kullanıyor. Sonuçlara geçmeden evvel Red Magic 9S Pro üzerinde faal soğutma sistemi kullanıldığını belirtmek gerekiyor.

A18 Pro işlemciden güç alan 16 Pro Max, Genshin Impact oyununda 55.5 FPS sunarken, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili Android aygıt 59.9 FPS ortalama ile yeterli bir performans sergiledi. Öteki tarafta ise iPhone 16 Pro’da bu oran 49.5 FPS’e kadar geriledi. Tüm bunlar soğutma ile ilgili bir sorun olabilirken, oyunun Magic 9S Pro’da daha stabil çalıştığını söylemekte yarar var.

Ayrıca birebir işlemci ile çalışan Xiaomi 14 Pro’ya baktığımızda da bu oranlar epey farklı. 14 Pro, oyun boyunca ortalama olarak 38.9 FPS sergiledi. Bu sonuçlar da soğutma sistemi ve oyun optimizasyonunu vurguluyor.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.


Snapdragon 8 Gen 3, Apple A18 Pro’dan güçlü mü?
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx