1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. PlayStation’dan Xbox cephesine büyük darbe: Tam 1 yıl boyunca…

PlayStation’dan Xbox cephesine büyük darbe: Tam 1 yıl boyunca…

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her ne kadar konsol savaşları satışlarda PlayStation 5 lehine ağır bir galibiyetle ilerlese de, Microsoft Xbox cephesinin Game Pass abonelik modeliyle bu farkı en azından ekonomik olarak kapattığı düşünülüyor. Buna rağmen Sony PlayStation, son atağıyla Xbox severleri üzecek gibi… İşte detaylar!

Silent Hill 2, bir yıl boyunca Xbox’ta yok!

Konami’nin merakla beklenen Silent Hill 2 tekrar imali, PlayStation 5 ve PC platformları için bu yılın Ekim ayında çıkış yapacak. Lakin Xbox hayranları için üzücü bir haber var: Oyun, en erken 8 Ekim 2025 tarihine kadar öteki platformlarda mevcut olmayacak.

Bu bilgi, yakın vakitte yayınlanan ‘Immersion’ isimli fragmanın sonunda paylaşıldı. Fragmanda, oyunun öbür konsollarda, belirtilen tarihten evvel çıkmayacağı açıkça belirtildi. Bu durum, Sony ve Konami ortasında yapılan bir mutabakatın sonucu olarak görülüyor.

Oyun sanayisinde platform özel mutabakatlar yaygın olsa da, bu karar birtakım oyuncular tarafından eleştirildi. Birçok kişi, oyunun daha geniş bir kitleye ulaşmasının hem üretimciler hem de oyuncular için yararlı olacağını düşünüyor.

Silent Hill serisinin hayranları, bu yine imali heyecanla beklerken, platform kısıtlamaları nedeniyle birtakım oyuncuların hayal kırıklığına uğrayacağını söyleyebiliriz. Lakin sonuçta, endişe tipinin bu ikonik oyununun çağdaş teknolojilerle yine hayat bulması, eski kuşak oyuncular için heyecan verici bir gelişme.

Oyun sanayisindeki bu tıp özel muahedeler, rekabeti artırırken bir yandan da oyuncu topluluğunu bölme riski taşıyor. Gelecekte, platformlar ortası işbirliğinin artması ve oyunların daha geniş kitlelere birebir anda ulaşması, birçok oyuncu tarafından umut ediliyor.

Siz de bu hususla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.


PlayStation’dan Xbox cephesine büyük darbe: Tam 1 yıl boyunca…
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx