1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NBA 2K25, bu ülkede artık VC satamayacak!

NBA 2K25, bu ülkede artık VC satamayacak!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2K Games tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının yegane basketbol simülasyonu olan NBA 2K serisi, geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan NBA 2K25 ile yine oyun dünyasında konuşulur oldu. Buna rağmen ünlü üretimci, bugünlerde kendileri için hayli tatsız bir süreçle karşı karşıya kaldı. İşte detaylar…

NBA 2K25, artık Güney Kore’de VC satamayacak!

2K ve Visual Concepts’in tanınan basketbol oyunu serisi NBA 2K’nin son sürümü olan NBA 2K25, Güney Kore’de değerli bir değişiklikle karşı karşıya. Oyunun geliştiricileri, ülkenin mümkünlük bazlı eser bilgilerinin mecburî açıklanması siyaseti nedeniyle Güney Kore’de VC (sanal para birimi) paketlerini kaldırmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

6 Eylül 2024’te piyasaya sürülen NBA 2K25’in Güney Kore versiyonunda, MyTEAM modunda VC ile satın alınabilen kart paketleri artık görünmüyor. Başka ülkelerdeki oyuncular bu kart paketlerini meselesiz bir halde satın alabilirken, Güney Koreli kullanıcılar sadece MT (My Team Points) isimli öteki bir oyun içi para ünitesiyle satın alınabilen eserleri görebiliyor.

Bu durum, bilhassa Standart Sürüm’den 30.000 ila 90.000 Won daha değerli olan All-Star yahut Hall of Fame sürümlerini satın alan oyuncuların ne yapacağını bilememesine sebep oldu.

Nitekim bu sürümler 100.000 VC ile birlikte geliyor, lakin kart paketleri MyTEAM modunda mevcut olmadığından VC’ler yalnızca MyCAREER modunda kullanılabiliyor. Bu da MyCAREER moduyla ilgilenmeyen oyuncuların daha yüksek fiyatlı sürümlerin ne işe yaradığını sorgulamasına neden oldu.

Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı, 22 Mart 2024’te ‘Oyun Sanayisinin Teşviki Hakkında Kanun’da yapılan değişikliklerle mümkünlük bazlı eser bilgilerinin açıklanmasını mecburî hale getirdi. Yurt dışı geliştiriciler de dahil olmak üzere tüm oyunların, büsbütün fiyatsız olanlar hariç, tüm mümkünlük bazlı eserler için bu bilgileri sağlaması gerekiyor.

Bu kurala uymayan yayıncılar düzeltici tedbirlerle karşı karşıya kalabilir ve uyumsuzluk yahut yanlış açıklama durumunda 2 yıla kadar mahpus cezası yahut 20 milyon Won’a kadar para cezasıyla karrşılaşacaklar.

Siz bu mevzuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

NBA 2K25, bu ülkede artık VC satamayacak!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx