1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Almanya’dan Volkswagen’e takviye: Fabrikaları kapatmayın!

Almanya’dan Volkswagen’e takviye: Fabrikaları kapatmayın!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın ünlü otomotiv devi Volkswagen, son periyotlarda maliyet düşürme baskısıyla karşı karşıya kalırken, şirketin fabrika kapanmaları üzere güç kararlar alabileceği konuşuluyordu. Ancak Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bu kuvvetli süreçte Volkswagen’i yalnız bırakmamakta kararlı. Habeck, Volkswagen’in Emden fabrikasını ziyaret ederek şirketin bu maliyet düşürme sürecinde hükümetin elinden gelen yardımı yapacağını belirtti.

Almanya İktisat Bakanı’ndan Volkswagen’e fabrika kapanmalarını önlemek için dayanak sinyali

Habeck, fabrikanın kapanmasının önüne geçebilmek için personel siyasetlerinin kolektif pazarlık çerçevesinde yönetilmesini sağlamanın değerli olduğunu vurguladı. Fakat, devletin müdahalesinin hudutlu olabileceğini de ekleyerek, şirketin gelecekteki muvaffakiyetinin büyük ölçüde kendi iş yapısına ve siyasetlerine bağlı olduğunu söyledi. “Hükümet olarak çerçeveyi güzelleştirebiliriz, yanlışsız pazar sinyallerini verebiliriz, ancak asıl vazife Volkswagen’in kendisine düşüyor,” diyerek şirketin de sorumluluğunu hatırlattı.

Volkswagen’in bu dertli sürecinde yalnız olmadığını gösteren Habeck, elektrikli araçlara geçiş sürecinin de Almanya için kritik bir değere sahip olduğunu söz etti. Alman hükümeti, otomotiv bölümünde elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak ve Almanya’yı bu alanda dünya lideri yapmak için adımlar atmayı planlıyor.

Ancak, son devirde BMW ve Mercedes-Benz üzere büyük markaların da mali beklentilerini düşürmesi, otomotiv kesiminin genel olarak sıkıntı bir devirden geçtiğini gösteriyor. Habeck, gelecek hafta bölümün değerli temsilcileriyle bir ortaya gelerek daha kapsamlı görüşmeler yapacak.

Görüşmelerin, Almanya’nın elektrikli araçlar konusunda liderliğe oynama ve otomotiv dalındaki zorlukları aşma yolunda değerli bir adım olacağına inanılıyor. Sizce, Volkswagen ve öbür otomotiv devleri bu kuvvetli periyodu nasıl atlatabilir? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Almanya’dan Volkswagen’e takviye: Fabrikaları kapatmayın!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx