1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. X’ten Brezilya’daki Yasak Konusunda Geri Adım: Mahkemenin Buyruklarına Uymaya Başladı!

X’ten Brezilya’daki Yasak Konusunda Geri Adım: Mahkemenin Buyruklarına Uymaya Başladı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

X, eylül başında Brezilya ile ortasındaki gerginlikle gündeme gelmişti. Ülkedeki yetkililer, temsilci aramayı reddetmesi ve dezenformasyon yaydığı için kaldırılması gereken hesapları kaldırmaması nedeniyle platformu yasaklamıştı. X’in sahibi Elon Musk da bu kararı eleştirmiş ve gayret edeceklerini belirtmişti.

Ancak gelen yeni haberler, toplumsal medya devinin karara olan yaklaşımını değiştireceğini ortaya koydu. The New York Times’a (NYT) nazaran X, Brezilya Yüksek Mahkemesi’nn emirlerine uymaya başladı.

X’in temsilci atadığı ve bahsi geçen hesapları kaldırdığı söyleniyor

NYT’nin X’in avukatlarının açıklamalarına dayandırdığı raporuna nazaran şirket, Brezilya’nın istediği şeyleri yerine getirdi. Teknoloji devinin ülkede bir temsilci atadığı, yetkililerin belirlediği dezenformasyon yayan hesapları kaldırdığı ve verilen para cezalarını ödediği tabir edildi.

Ancak hâlâ her şeyin tamamlanmadığı da aktarıldı. Buna nazaran X’in hâlâ Brezilya Yüksek Mahkemesi’ne sağlaması gereken belgeler var. Bunun için de 5 gün civarı müddeti bulunuyor. Dokümanlardan birinin, X’in temsilci atadığına dair bir resmî doküman olduğu söyleniyor. Yani temsilci atanmış fakat atandığına dair resmî bir evrak mahkemeye verilmemiş.

Elon Musk ve X, en başta bu kararı “sansür” olarak nitelendirmiş ve çaba edeceklerini söylemişlerdi. Fakat Brezilya’nın günlük 1 milyon dolara kadar çıkabilecek ceza ve yasağı kaldırmama tehditleri, platformun geri adım atmasını sağladı. Gerekli evrakları sağladıklarında ülkede yakında tekrar faaliyetlerine başladıklarını görebiliriz.

X’ten Brezilya’daki Yasak Konusunda Geri Adım: Mahkemenin Buyruklarına Uymaya Başladı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx