1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Simetri takıntılılar görmesin: iPhone 16 Pro ekranı eşit değil!

Simetri takıntılılar görmesin: iPhone 16 Pro ekranı eşit değil!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, teknoloji dalında her vakit ince ayrıntıları ve şık dizaynıyla bilinir. Lakin bu sefer, iPhone 16 Pro modeliyle ilgili farklı bir ayrıntı ortaya çıktı. Apple’ın resmi bilgilerine nazaran, iPhone 16 Pro’nun çerçeveleri tam olarak simetrik değil. Yıllardır kusursuz dizaynıyla övülen Apple, bu modelde küçük bir farklılığa sebep olmuş.

Steve Jobs görse ağlardı: iPhone 16 Pro’nun ekran çerçeve kalınlıkları eşit değil!

Resmi açıklamalara nazaran, iPhone 16 Pro’nun ekran çerçevelerinin (ekran kenarındaki siyah şerit) sol ve sağ tarafları 1,44 mm, üst ve alt tarafları ise 1,41 mm kalınlıkta. Birinci bakışta bu fark çok küçük üzere görünebilir. Lakin, simetriye ehemmiyet veren kullanıcılar için bu ayrıntı gözden kaçmayacaktır. Yani, bu telefon elinizdeyken ufak bir dikkatle bile üst ve yan çerçeveler ortasında ince bir fark olduğunu fark edebilirsiniz.

iPhone 16 Pro Max modeline baktığımızda ise bu farkın daha az olduğunu görüyoruz. Bu modelin üst ve alt çerçeveleri 1,36 mm, sol ve sağ çerçeveleri ise tıpkı kalınlıkta. Yani Pro Max modeli, biraz daha simetriye yakın bir dizayna sahip. Lakin iPhone 16 serisinin daha düşük modellerinde (iPhone 16 ve iPhone 16 Plus), hem yan hem de üst çerçeveler 2,275 mm kalınlığında. Yani bu modellerde rastgele bir simetri sorunu yaşanmıyor.

Apple’ın bu küçük farkı neden yaptığını bilmek güç, lakin aygıtın iç yapısına dair kimi teknik zorunluluklar olduğu varsayım ediliyor. Ekran boyutunun 6,1 inçten 6,3 inçe çıkarılması ve aygıtın 12 gram daha ağır hale gelmesi de dizaynda yapılan bu değişikliklerle temaslı olabilir.

Ayrıca, telefoto kamerasının da iPhone 16 Pro Max ile tıpkı düzeye getirilmesi, Apple’ın bu modelde daha fazla teknolojiyi daha ince bir kasaya sığdırma uğraşıyla ilgili olabilir. Yeniden de, günlük kullanımda bu farkın çok da göze çarpmayacağı bir gerçek.

Sizce bu küçük fark, kullanıcı tecrübesini tesirler mi? Yoksa Apple’ın öteki tüm güzel özellikleri bu farkı göz gerisi ettirir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Simetri takıntılılar görmesin: iPhone 16 Pro ekranı eşit değil!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx