USD34,15
EURO38,23
GR. ALTIN2.927,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. ABB, Dünya Alzheimer Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenledi

ABB, Dünya Alzheimer Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenledi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi üyelerini düzenlediği programda bir araya getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Demet Mahallesi Cemre Parkı içindeki Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’nden hizmet alan vatandaşları ve ailelerini 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla düzenlediği programda bir araya getirdi. Merkezde düzenlenen programda okunan şiirler ve konuşmaların ardından üyelerin oluşturduğu koro türküler seslendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Alzheimer hastalarının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürü Esin Mızrak, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezimizin ilki 1 Nisan 2022 tarihinde açılmış olup, 71 üyesiyle hizmet vermektedir. Bununla birlikte uzman arkadaşlarımızca yeni başvuruların değerlendirilmeleri de yapılmaktadır. Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezimiz de her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla Alzheimer hastası olan üyelerimizin hazırlamış olduğu koro etkinliği ile bugünü ön plana çıkararak kutlamak istedik. ‘Unutmuyoruz Umut Oluyoruz’ sloganı ile çıktığımız bu yolda onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu anlamlı günün unutulmaması adına onlara takdim ettiğimiz hediyeler ile onların yanında olduğumuzu hissettirdik” dedi.

Merkezde zihinsel, fiziksel ve psikomotor aktiviteler gerçekleştiriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Alzheimer hastaları için hizmete açtığı Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi erken ve orta dönem Alzheimer ile demans hastalarına ücretsiz hizmet verirken, merkezde zihinsel, fiziksel ve psikomotor aktiviteler gerçekleştiriliyor. Hastaların ve yakınlarının yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan merkezde rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilerek, hasta yakınlarının zorlu hasta bakım süreci destekleniyor. –

ABB, Dünya Alzheimer Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenledi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx