USD34,16
EURO38,17
GR. ALTIN2.918,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Prens George’un Uçma Tutkusu ve İlk Uçuş Deneyimi

Prens George’un Uçma Tutkusu ve İlk Uçuş Deneyimi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prens George’un Uçma Tutkusu

Prens George'un Uçma Tutkusu

Geleceğin kralı Prens George, daha çocuk yaşlardan itibaren özel bir eğitim sürecinden geçiyor. Bu süreçte belirli kurallara sıkı sıkıya uyması gerekiyor; ancak bu durum, onun ayrıcalıklarının yanında çok da önemli görünmüyor. Kendi yaşındaki birçok çocuk gibi, George da küçük yaşta otomobil kullanmaya ilgi duymakta. Babası Prens William’ın anlattığına göre, George’un otomobillerin yanı sıra traktörlere de büyük bir merakı var. Hatta çocukken ona bu araçların minyatürlerini oyuncak olarak almışlar.

Prens George'un Uçma Tutkusu ve İlk Uçuş Deneyimi

George, çocukluk yıllarından beri minyatür traktör kullanıyor. Yeni merakı ise uçaklar. Bu alandaki ilk denemesini, bir eğitmenle birlikte gerçekleştirerek havalanarak yaptı.

Geçtiğimiz 22 Temmuz’da 11 yaşına giren George’un uçak kullanma isteği, babası Prens William’ın bir helikopter pilotu olmasıyla da doğrudan ilişkilidir. George daha bebekken, ailesiyle birlikte çeşitli yerlerden helikopterle seyahat ediyordu. Dolayısıyla, onun da uçmaya olan ilgisi son derece doğal. Ancak görünüyor ki, Prens George’un uçma tutkusu sadece bir hayal olmaktan öteye geçiyor. Çünkü geleceğin kralı, uçak kullanmayı öğrenmeye başladı bile.

İlk Uçuş Deneyimi

İlk Uçuş Deneyimi

Geçtiğimiz hafta, George ilk uçuşunu bir uçuş eğitmeniyle birlikte gerçekleştirdi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, George eğitmeniyle birlikte bir uçağa bindi ve yardımcı pilot koltuğuna oturdu. Yaklaşık bir saat boyunca gökyüzünde süzüldü ve böylece ilk uçuş dersini almış oldu. Bu heyecan verici uçuş, Kate ve William’ın yaşadığı Windsor’daki evlerine oldukça yakın olan White Waltham Havaalanı’ndan gerçekleştirildi. Üç çocuklarının en büyüğü, yanında eğitmeniyle birlikte gökyüzünde seyrederken, Kate ile William da havaalanında onun dönüşünü sabırsızlıkla beklediler.

Prens George'un Uçma Tutkusu ve İlk Uçuş Deneyimi

Bu arada belirtmek gerekir ki, George’un büyük büyükbabası Prens Philip de geçmişte aynı havaalanında uçuş eğitimi almıştı.

Babasının Etkisi

Babasının Etkisi

Prens George’un babası William, gençlik yıllarında uçuş eğitimi almış ve bir süre Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde ambulans helikopteri pilotu olarak görev yapmıştır. Geçen yıl, George, Kate, William ve kardeşleri Charlotte ile Louis ile birlikte bir hava üssüne yaptıkları ziyarette, uçaklara büyük bir ilgi göstermişti. Ayrıca George’un, uçak kullanmanın yanı sıra çocuk yaşlarda geliştirdiği başka bir tutku daha var: minyatür traktör kullanmak. Önceleri ünlü bir tarım makineleri şirketinin ürettiği bir traktörü kullanan George’a daha sonra daha güçlü bir minyatür traktör alındı.

Kardeşi Louis de otomobillere meraklı: Ailede motorlu araçlara ilgisi olan tek kişi George değil. Üç kardeşin en küçüğü Louis, daha 5 yaşından itibaren elektrikli bir otomobil kullanıyor. Ailelerinin geniş bahçelerinde, bir yetişkinin gözetiminde özgürce pedala basıyor.

Tanıkların anlattığına göre, George, ilk uçuşunu gerçekleştirirken, Kate ile William da havaalanındaki kulüpte vakit geçirip onu beklediler.

Prens George’un Uçma Tutkusu ve İlk Uçuş Deneyimi
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx