USD34,18
EURO38,30
GR. ALTIN2.898,12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. EA Sports FC 25 inceleme, fiyatının hakkını veren oyun

EA Sports FC 25 inceleme, fiyatının hakkını veren oyun

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EA Sports FC 25 de bu soruların merkezinde. Grafiksel olarak her yıl seride esaslı değişiklikler göremesek de kabul etmek gerekir ki oynanış olarak EA Sports her yıl seriyi birkaç adım daha öteye taşımayı başarıyor. Sonda söylemem gerekeni başta söylemek istiyorum. Üretimciler bu yıl da seriyi ileri götürmeyi başarmışlar. Evet devrimsel grafik değişimleri ya da oynanış dinamiklerinde esaslı değişiklikler yok, fakat HyperMotion V, FC IQ üzere yeni tabirlerle karşımıza çıkan EA Sports, bu sene de bir kere daha oyunculara sunduğu saha tecrübesini ileriye götürmüş.

HyperMotion V, bu yılın en büyük yeniliklerinden biri. Oyuncuların hareketleri o kadar akıcı ve doğal ki, güya gerçek bir futbol maçı izliyormuşsunuz üzere hissediyorsunuz. Bilhassa top sürme animasyonları ve çalım hareketleri beni büyüledi. Mesela, Neymar’la yaptığım bir çalım hareketi var ki, hala gözümün önünde. Tam bir sihirbaz üzere topu ayağımda gezdiriyorum.

FC IQ, oyunun yapay zekasını bir üst düzeye taşımış. Rakipler artık daha akıllı, daha stratejik ve daha tehlikeli. Bilhassa savunmada yaptıkları pres ve top kesme hareketleri beni şaşırttı. Bir anlık dalgınlığınızda topu kaptırıp kendinizi sıkıntı durumda bulabiliyorsunuz. Oyun açılış sahnesinde direk bu yeni özelliği gözünüze sokmayı başarıyor. FC IQ ile bu yıl alandaki taktikleriniz çok daha aktif ve değerli bir hale gelmiş durumda.

Oyuncu Rolleri özelliği, oyunlara daha fazla taktiksel derinlik katmış. Artık oyuncularınızı daha spesifik vazifeler için ayarlayabiliyorsunuz. Örneğin, bir orta saha oyuncusunu daha çok defansif yahut ofansif olarak ayarlayarak oyunun gidişatını değiştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, kendi grubunuzu istediğiniz üzere şekillendirebiliyorsunuz.

5v5 Rush modu, arkadaşlarınızla süratli ve eğlenceli maçlar yapmak için ülkü. Bilhassa rekabetçi oyunlardan sıkılanlar için birebir. Süratli oyun temposu ve çokça gol futbolun hoşluklarının çok daha fazla bir formda alana yansımasını sağlıyor.

Oyunun grafikleri ise hakikaten çok başarılı. Stadyum atmosferi, seyircilerin tezahüratları ve oyuncuların yüz tabirleri o kadar gerçekçi ki, güya bir futbol maçını canlı olarak izliyormuşsunuz üzere hissediyorsunuz. Bilhassa gece maçlarında stadyumun ışıkları ve seyircilerin oluşturduğu atmosfer beni büyüledi.

Ultimate Team, yeniden oyunun en tanınan ve tartışmalı modu. Bu yıl da serinin muadillerinin en çok vaktini alacak kısım hiç elbet bu mod olacak. Üstte bahsettiğimiz FC IQ ve oyuncu rolleri özellikleri bu mod içerisinde de kilit bir  rol oynuyor. Çünkü bu özellikler alana çok daha aktif bir halde hükmetmenizi sağlıyor.

EA Sports, bu yıl Ultimate Team‘de yeni kart dizaynları ve animasyonlar ile oyuncuların karşısına çıkmış. Bilhassa özel kartların animasyonları hayli etkileyici. Bu da oyuncularda daha büyük bir koleksiyon yapma isteği uyandırabilir.

EA Sports, Ultimate Team‘de dönemlik mükafatlar ve etkinlikler düzenleyerek oyuncuları oyuna bağlamaya devam ediyor. Bu etkinlikler sayesinde oyuncular, yeni kartlar, kozmetik eşyalar ve başka mükafatlar kazanabiliyorlar.

Kariyer modu ise oyunun en keyifli modlarından biri. Kendi grubunuzu kuruyor, transferler yapıyor ve şampiyonluklar kazanmaya çalışıyorsunuz. Oyunun taktiksel derinliği sayesinde, maçları daha stratejik bir biçimde yönetebiliyorsunuz. Lakin, menajer mesleği modunda kimi tekrarlayan vazifeler ve yapay zekanın birtakım eksiklikleri kendinizi tam olarak bir teknik yönetici olarak hissetmenizin önüne geçiyor. Yani bu yıl da teknik yönetici arkadaşlara Football Manager serisinden devam etmelerini öneriyorum.

Serinin muadilleri eminim çoktan oyunu satın almıştır. Almayan ve tereddütte olanlara diyeceğim şu ki EA Sports FC 25, katiyetle alınması gereken bir oyun. Bilhassa futbol oyunlarını sevenler için bu oyun tam bir ziyafet. HyperMotion V, FC IQ ve Oyuncu Rolleri üzere yenilikler, oyunun kalitesini bir üst düzeye taşımış.

EA Sports FC 25 inceleme, fiyatının hakkını veren oyun
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx