USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Türkiye’nin En İyi Futbol Yorumcuları ve Analistleri

Türkiye’nin En İyi Futbol Yorumcuları ve Analistleri

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1- BİLGİSİNE KULAK VERİN

Mehmet Demirkol
Socrates Dergi (790 bin)

Banu Yelkovan, “Her zaman ne dediğine kulak veririm” diyerek Mehmet Demirkol’un analizlerinin önemine dikkat çekiyor. Mehmet Arslan ise onun entelektüel birikimini ve futbol bilgisini harmanlayarak spor yayıncılığına sağladığı katkıları vurguluyor. Kendi adını taşıyan kanaldan da yayın yapan Demirkol, Ali Ece, Serkan Yetkin ve Serdar Ali Çelikler tarafından da önerilen bir isim.

2- ‘DENGELİ VE OBJEKTİF’

Metin Tekin-Önder Özen
VOLE (737 bin)

‘Sarı Fırtına’ lakaplı eski Beşiktaş futbolcusu Metin Tekin ve deneyimli teknik direktör Önder Özen, birlikte gerçekleştirdikleri futbol yorumlarıyla dikkat çekiyorlar. Fırat Aydınus, “Tekin, enerjik ve samimi bir üsluba sahip; Özen ise sakin ve profesyonel bir yorumcu. İkili, dengeli, objektif, analitik ve derinlemesine yorumlarıyla futbolu farklı bir bakış açısıyla sunuyorlar” diyor.

3- ‘FUTBOLU ÇOK SEVİYOR’

Emre Özcan
Socrates Dergi (790 bin)

Mehmet Arslan, “Futbola adanmış bir gencin medya dünyasında neler başarabileceğini hepimize gösteriyor” diyerek Emre Özcan’a olan hayranlığını dile getiriyor. Banu Yelkovan ise “Genç neslin en iyisi. Futbolu çok seviyor ve yorumculuğu her zaman bilgi dolu” diyerek onun kanalını öneriyor. Burak Akın ve Serkan Yetkin’in de listesinde yer alıyor.

4- YORUM SİHİRBAZI

Hasan Arda Kaşıkçı
HTalks (308 bin)

Futbol ve spor gündemi üzerine yoğunlaşan Hasan Arda Kaşıkçı, açıksözlü yorumlarıyla camiada dikkat çekiyor. Serdar Ali Çelikler, “Twitch’teki yayınlarını görsel ve prototip olarak aynen YouTube’a taşıyor” bilgisiyle onun çok yönlülüğünü vurguluyor. Fırat Karadeniz’in de yakından takip ettiği yorumcular arasında yer alıyor.

5- POTANIN BİLGE ADAMI

Kaan Kural
Socrates Dergi (790 bin)

Basketbol üzerine yaptığı analizler ve yorumlarıyla tanınan Kaan Kural için Mehmet Arslan, “Yıllardır yayın dünyasında olan Kural, basketbola dair her şeyi yakından takip ediyor ve bizlere anlatırken kendi yorumlarıyla lezzetlendiriyor” diyor. Ali Ece de Kural’ın dünya futbolundan Süper Lig’e kadar birçok konuya değindiğini belirtiyor.

6- ‘BAKIŞ AÇISI EKSİKSİZ’

Mustafa Demirtaş
Serbest Sekiz (135 bin)

Dünya Kupası, Süper Lig, transfer dönemi ve hatta Football Manager (FM) isimli video oyunu ile ilgili içerikler üreten Mustafa Demirtaş için Ali Ece, “Elit düzeyde bir scout iken (futbol yetenek avcısı) aynı düzeyde bir yorumcu oldu. Sahaya bakış açısı bence makro açıdan eksiksiz” diyor.

7- ‘SAHANIN İÇİNE ODAKLI’

Nihat Kahveci
Kontraspor (302 bin)

Mehmet Arslan, “Tamamen sahanın içine ve oyuna odaklı yorumlarıyla ve eğlenceli üslubuyla izleyiciyi ekranda tutmayı başarıyor. Maçlardan hemen sonra onu izlemek, yemeğin ardından yenen lezzetli bir tatlı gibi geliyor” yorumunu yapıyor.

8- ‘BELGESEL TADINDA’

Özgün Canıgür
Timur Alican Doğmaz
Hastalık Bu Futbol (1,13 milyon)

Banu Yelkovan, “Kendi alanlarını yarattılar. Liseden bu yana devam eden dostlukları ve futbol sevgilerini bilgi dolu, analiz dolu, belgesel tadında bir kanala çevirdiler. Çok severek takip ediyorum” diyerek bu ikilinin çalışmalarını övüyor.

9- ‘ANALİZ ZEKÂSI YÜKSEK’

Uğur Karakullukçu
Karakullukcu (388 bin) Kontraspor (315 bin)

Mehmet Arslan, “Genç neslin başarılı futbol yorumcusu. Dünya futbolunu yakından takip ediyor ama yaşıtlarının aksine ezber konuşmalar yapmıyor. Analiz zekâsı çok yüksek ve tamamen futbola konsantre olmuş” diyor. Serdar Ali Çelikler’in de listesinde yer alıyor.

10- ‘ÇALIŞKAN BİR GENÇ’

Umut Öztürk
Sports Digitale (677 bin)

Umut Öztürk, podcast yapıyor, Premier Lig hakkında yazılar kaleme alıyor ve Süper Lig transferlerini yorumluyor. Ali Ece, Umut Öztürk’ten bahsederken “Çok zeki ve çok çalışkan bir genç” yorumunu yapıyor. Fırat Karadeniz’in de önerdiği isimler arasında bulunuyor.

Türkiye’nin En İyi Futbol Yorumcuları ve Analistleri
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx