USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Şehir Parkları ve Doğal Alanlar: Doğayla İç İçe Bir Yaşam

Şehir Parkları ve Doğal Alanlar: Doğayla İç İçe Bir Yaşam

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğanın Tadını Çıkarın: Şehir Parkları ve Açık Alanlar

Mevsim, dışarıda hem terlemeden hem de üşümeden vakit geçirmeye imkân tanıyor. Şehir parkları ve doğal alanlar, dinlenme, eğlenme ve doğayla iç içe olma fırsatlarını sunarak, şehir yaşamının stresinden kaçmak isteyenler için harika birer sığınak. Özellikle büyük şehirlerdeki parklar, dinlenmek ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için büyük avantajlar sağlıyor. Bu parklarda bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak, piknik yapmak veya meditasyon yapmak gibi birçok aktiviteye olanak bulabilirsiniz. Gezgin fotoğrafçı Figen Kokol, Hürriyet Seyahat Yazı İşleri Müdürü Gülay Barbaros Altan ve Hürriyet Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, en güzel açık alanları ve sundukları olanakları bizler için anlattı.

‘Spor Tutkunları için Cazip Bir Seçenek’

Soğanlı Botanik Parkı – Osmangazi/Bursa

Soğanlı Botanik Parkı, temalı bahçeleri, yürüyüş yolları ve dünyanın dört bir yanından toplanmış bitkileriyle adeta cennetten bir köşe. Park, 150 farklı türde 8 bine yakın ağaç ve 76 farklı çalı türüyle gerçek bir doğa müzesi. 400 bin metrekarelik geniş bir alana yayılmış olan parkta, üç büyük gölet, su oyunları havuzu ve iki çocuk oyun alanı bulunuyor. Ayrıca, 12 kilometrelik yürüyüş yolu ve 1,8 kilometrelik bisiklet yolu, parkı spor tutkunları için oldukça cazip hale getiriyor.

(Saffet Emre Tonguç)

‘Flamingoları İzleme Fırsatı’

İnciraltı Kent Ormanı – Balçova/İzmir

Deniz ve yeşilin buluştuğu bu park, spor yapmak, yürüyüşe çıkmak, gezinti yapmak ve piknik yapmak için ideal bir yer. Kuşların barındığı ormanın içindeki sulak alan tel örgü ile koruma altına alınmış olmasına rağmen, flamingoları izleme şansına sahip olabilirsiniz.

(Gülay Barbaros Altan)

‘Gelecek Yılların Yıldızı Olmaya Aday’

Munzur Vadisi Milli Parkı – Merkez/Tunceli

Munzur Vadisi Milli Parkı - Merkez/Tunceli

Bugüne kadar çok fazla duyulmamış olsa da Munzur Vadisi, muhteşem doğasıyla gelecekte yıldız olma potansiyeline sahip. Munzur Nehri, endemik bitki örtüsü ve yöreye özgü hayvan türleriyle hayran kalacağınız bir coğrafya sunuyor.

(Figen Kokol)

‘Muhteşem Bir Manzara’

Düden Parkı – Muratpaşa/Antalya

Yüzyıllardır Antalya şehrine hayat veren Düden Nehri’nin Akdeniz ile buluştuğu bu doğa harikası falezler, şehrin simgelerinden biri. Düden Parkı, hem muhteşem manzarası hem de sosyal tesisleriyle güzel havaların tadını çıkarmak için en güzel mekanlardan biri.

(Saffet Emre Tonguç)

Kamp Yapmaya Uygun Bir Doğa Harikası

Yedigöller Milli Parkı – Yığılca/Bolu

İlkbaharda yeşilin, sonbaharda ise sarının en güzel tonlarını görebileceğiniz bir adres olan Yedigöller Milli Parkı, sonbaharın başkenti desek yanlış olmaz. Bolu sınırları içerisindeki bu parkta kamp yapmak da mümkün.

(Figen Kokol)

‘Hafta Sonlarının Vazgeçilmez Mekânı’

Fenerbahçe Parkı – Kadıköy/İstanbul

Kalamış Marina’nın güneyinde yer alan bu park, Bizans imparatorları ve Osmanlı padişahlarının mehtabın denizdeki yansımalarını izlemek için inşa ettirdiği sarayların bulunduğu bir alanda. 19’uncu yüzyılda halka açık bir parka dönüştürülen bu bahçeler, günümüzde çok rağbet gören gezi alanları haline gelmiş. Sarayburnu ve Prens Adaları’na doğru bakıldığında görülen manzara ise nefes kesici. Özellikle hafta sonları yürüyüş yapmak isteyenlerin vazgeçilmez mekânı.

(Saffet Emre Tonguç)

‘Çocuklu Aileler için İdeal’

15 Temmuz Kent Ormanı – Göktürk/İstanbul

Çocuk oyun alanları, koşu ve bisiklet parkurları, çeşme ve kameriyeler ile dolu bu orman, çocuklar için macera parkuru da barındırıyor. Ormanda vakit geçirmek ve nefes almak için ideal bir yer sunuyor.

(Gülay Barbaros Altan)

‘Kuş Sesleri Eşliğinde Yürüyüş Keyfi’

Atatürk Arboretumu – Sarıyer/İstanbul

Burası, seyahatten ve iş koşturmacasından fırsat bulduğumda soluklanmak ve kendimle baş başa kalmak için gitmeyi en sevdiğim yerlerden biri. Gölet kenarında kuğuları seyretmek ayrı bir huzur, ağaçların arasında kuş seslerini dinleyerek yürüyüş yapmak ise bambaşka bir keyif. Şehrin karmaşasından birkaç dakika sonra ulaşılan bu vaha, bisiklet yolları ve yürüyüş parkurlarıyla da dikkat çekiyor.

(Saffet Emre Tonguç)

‘Tarihi Hissediyorsunuz’

ECEABAT TARİHİ MİLLİ PARKI

Mustafa Kemal Yolu – Eceabat, Çanakkale, Atatürk’ün Çanakkale Savaşları sırasında düşman kuvvetlerini durdurmak için izlediği ilk rota olarak düzenlenmiş. 17 kilometrelik güzergah, Bigalı Köyü yel değirmeninde başlıyor, Kanlıkuyu bölgesi ve Tilkilik Sırtı gibi noktalar üzerinden geçerek, Mustafa Kemal’in askerlerine “Merminiz yoksa süngünüz var” dediği ve savaşın gidişatını değiştirdiği Conkbayırı’ndan dönerek rotayı tamamlıyor. Tarihi hissetmek için bu yürüyüş yolunu keşfedebilirsiniz.

(Gülay Barbaros Altan)

‘Oksijen Deposu’

Kazdağı Milli Parkı – Edremit/Balıkesir

Kazdağı Milli Parkı - Edremit/Balıkesir

Balıkesir sınırları içerisinde yer alan Kazdağları, Türkiye’nin oksijen depolarından biri olarak biliniyor. Şelaleleri, köyleri, termal kaynakları ve efsaneleriyle, insanı yeşile doyuran parkların başında geliyor.

(Figen Kokol)

Şehir Parkları ve Doğal Alanlar: Doğayla İç İçe Bir Yaşam
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx