1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD’de ‘listeria’ bakterisi alarmı: 9 kişi öldü

ABD’de ‘listeria’ bakterisi alarmı: 9 kişi öldü

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Şarküteri Ürünlerinde Listeria Tehlikesi: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’de, Boar’s Head firmasına ait şarküteri ürünlerini tüketen 57’den fazla kişi, listeria bakterisi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. CDC’nin açıklamasına göre, bu ürünlerden yiyen 9 kişi hayatını kaybetti.

Mayıstan bu yana artan vakalar, ABD’de 2011’den beri görülen en büyük listeria salgını olarak kaydedildi. Maryland eyaletindeki sağlık yetkilileri, Boar’s Head firmasının ürettiği şarküteri ürünlerinde listeria bakterisi tespit etti. Bunun üzerine firma, 3 milyon kilodan fazla ürünü geri çağırarak market raflarından toplattı.

Listeria bakterisi, yüksek ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar, hamileler ve bebekler bu bakteriden ciddi şekilde etkilenebiliyor.

Gıda güvenliği, hayatî öneme sahip bir konu. ABD’de yaşanan bu olay, şarküteri ürünleri tüketirken dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Özellikle bağışıklığı zayıf olan bireylerin bu tür risklerden korunması çok önemli. Umarım bu tür salgınlar daha sıkı denetimlerle engellenir.

ABD’de ‘listeria’ bakterisi alarmı: 9 kişi öldü
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx