1. Haberler
  2. Bilgi Rehberi
  3. Ağustos Ayı Kira Artış Oranı Açıklandı

Ağustos Ayı Kira Artış Oranı Açıklandı

Ağustos Ayı Kira Artış Oranı Açıklandı
Ağustos Ayı Kira Artış Oranı Açıklandı
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş yerleri ve konutlar için geçerli olacak Ağustos ayı kira artış oranı belirlendi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre, 2024 yılı Ağustos ayında kira artış oranı yüzde 65,93 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) duyurduğu 12 aylık TÜFE verileri ışığında, konut kiralarına yapılacak zam oranları da netleşti.

Kira Artış Oranı Yüzde 65,93

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte, 2024 yılı Ağustos ayında kiralara yapılacak zam oranı yüzde 65,93 olarak belirlendi. Ancak, kira artış sınırıyla ilgili tartışmalar da devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kira Artış Sınırı ve Bakan Şimşek’in Açıklamaları

Bakan Şimşek, merakla beklenen yüzde 25 sınırıyla ilgili olarak, “Bu sınırlamanın devam etmesi için bir sebep görmüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Bu sınırlamanın belirli bir süre için yapıldığını ve devam etmemesi gerektiğini düşündüğünü belirten Şimşek, şu anda devam etmesi yönünde bir çalışmanın olmadığını da ekledi.

Kira Artış Oranı Sınırı Bir Yıl Uzatılmıştı

2 Temmuz 2023’ten 2 Temmuz 2024’e kadar, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanmaya devam etmişti. Ancak 2024 yılının Temmuz ayında bu sınır sona erdi. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranlarına göre değil, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor. Açıklanan bu rakam, ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranını temsil ediyor.

Ağustos Ayı Kira Artış Oranı Açıklandı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx