1. Haberler
  2. Bilgi Rehberi
  3. Altın, TÜFE Verileri Öncesinde Yatay Seyrini Koruyor, yatırımcı ne yapmalı

Altın, TÜFE Verileri Öncesinde Yatay Seyrini Koruyor, yatırımcı ne yapmalı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salı günü yüzde 0,3 düşüşle kapanan altın, ABD’nin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri öncesinde yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Haftanın üçüncü işlem gününde spot altın ons başına 2.466 dolardan işlem görmekte. Gram altın ise, ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre 2.661 TL seviyesinde bulunuyor.

Piyasalar, Fed’in önümüzdeki aylardan itibaren parasal genişlemeye başlayabileceğine dair spekülasyonlar arasında, yaklaşan TÜFE verilerine odaklanmış durumda. Bu veriler, faiz oranları konusundaki beklentileri şekillendirebilir.

Fed Atlanta Bankası Başkanı Raphael Bostic, Salı günü yaptığı açıklamada, oranlarda bir indirimi desteklemeden önce daha fazla veri görmeleri gerektiğini belirtti ve Fed’in yıl sonuna kadar faiz indirimine hazır olabileceğini yineledi.

Bu yıl yaklaşık yüzde 20 oranında değer kazanan altının yükselişini destekleyen faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan talepler ile Orta Doğu ve Ukrayna’daki jeopolitik gerilimler öne çıkıyor.

Altın yatırımcıları, bugün Euro Bölgesi’nde büyüme ve sanayi üretimi verilerinin yanı sıra ABD’deki enflasyon verilerini de yakından takip ediyor. Bu veriler, piyasaların gidişatı üzerinde belirleyici olabilir.

Yorum;

Altın yatırımcıları, piyasaların dalgalanabileceği bu dönemde temkinli olmalı ve piyasayı yakından izlemelidir. ABD TÜFE verileri gibi ekonomik göstergeler, altın fiyatları üzerinde doğrudan etkili olabilir. Fed’in faiz indirimlerine yönelik sinyallerini dikkatle takip etmek, yatırım stratejilerini gözden geçirmek açısından önemlidir. Ayrıca, küresel jeopolitik gelişmelerin altın üzerindeki etkisini hesaba katmak ve portföylerini çeşitlendirerek risk yönetimi yapmaları önerilir. Kısa vadeli dalgalanmalardan ziyade, uzun vadeli bir perspektifle yatırım kararları almak da akıllıca olacaktır.

Altın, TÜFE Verileri Öncesinde Yatay Seyrini Koruyor, yatırımcı ne yapmalı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx