1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Altındağ’da Köpek Ölüleri Tartışma Yarattı: Hayvan Mezarlığı mı, Katliam mı?

Altındağ’da Köpek Ölüleri Tartışma Yarattı: Hayvan Mezarlığı mı, Katliam mı?

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altındağ’da Hayvan Mezarlığı İddiaları: Tepkiler ve Soruşturma

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, belediyeye ait barınağın yakınındaki alanda 11 köpek ölüsünün bulunması, büyük bir tepkiye neden oldu. Hayvanseverlerin sosyal medyada paylaştığı görüntüler sonrasında olay yerine toplanan kalabalık, duruma sert tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili bir soruşturma başlattı.

Köpek Ölülerinin Bulunduğu Alan Hayvan Mezarlığı mı?

Altındağ Belediyesi, sosyal medyada yayılan iddialara karşı bir açıklama yaparak, bulunan alanın hayvan mezarlığı olduğunu belirtti. Açıklamada, “Bu mezarlık, Altındağ sınırları içinde doğal yollarla ölen veya trafik kazası ya da enfeksiyon gibi sebeplerle hayatını kaybeden sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır” ifadelerine yer verildi. Mezarlığın, belediyeye ait geçici bakım evinin yakınında olduğu ve haftalık ortalama 20-25 hayvanın buraya gömüldüğü belirtildi.

Hayvanseverlerin Tepkisi ve Savcılık Soruşturması

Veteriner hekim Elif Türker, bölgede yaptıkları incelemelerde 11 köpek ölüsüne rastladıklarını ve köpeklerin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Hayvanseverlerin tepkisi büyürken, jandarma ekipleri belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Olayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir soruşturma başlattı. Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Ç.’nin ifadesinde, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca yapıldığını ve olayın bir ‘hayvan katliamı’ olarak yansıtılmasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Soruşturma, ifade alma ve delil toplama süreçleriyle devam ediyor.

Altındağ’da Köpek Ölüleri Tartışma Yarattı: Hayvan Mezarlığı mı, Katliam mı?
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx