USD34,19
EURO37,10
GR. ALTIN2.976,93
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Bilgi Rehberi
  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz HPV Aşısı Uygulaması Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz HPV Aşısı Uygulaması Başladı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal destek alan ailelerin 9-30 yaş arasındaki çocukları ve gençleri için ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı. Gazi Üniversitesi (GÜ) Hastanesi ile işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında, rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik aşılar ücretsiz olarak sunuluyor.

Proje için başvurular 20 Mart – 20 Nisan tarihleri arasında alındı ve 15 yaş altı 251, 15 yaş üstü 1324 kişi olmak üzere toplam 1575 kişi başvuruda bulundu. Proje için ayrılan bütçe 15 milyon 180 bin lira olup, 5 bin doz HPV aşısı temin edildi. İlk dozlar Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı ve ilk etapta 2 bin kişinin aşılanması hedefleniyor.

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, projenin 9-30 yaş arasındaki kız çocukları ve kadınlara yönelik olduğunu ve üç doz olarak uygulanacağını belirtti. GÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı ise projenin yaygınlaşarak Türkiye genelinde devam etmesini temenni etti. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise HPV aşısının özellikle 15 yaş altı bireylerde yüzde 99,5 oranında koruma sağladığını ve bu aşıya tüm bireylerin ulaşmasını dilediğini ifade etti.

HPV Aşısı Nedir ?

HPV aşısı, Human Papilloma Virüs (HPV) enfeksiyonunu önlemeye yönelik bir aşıdır. HPV, cinsel yolla bulaşan ve rahim ağzı (serviks), vajina, penis, anüs, boğaz ve ağız gibi bölgelerde kansere yol açabilecek bazı suşları olan bir virüstür. HPV enfeksiyonu, kadınlarda rahim ağzı kanseri başta olmak üzere, çeşitli kanser türlerine neden olabilir.

HPV aşısı, bu virüsün en yaygın ve kanserle ilişkilendirilen türlerine karşı koruma sağlar. Aşı, genellikle 9-14 yaş arası çocuklara önerilir, çünkü en etkili olduğu dönem cinsel aktivite başlamadan önceki dönemdir. Aşı, üç doz şeklinde uygulanır ve bu dozlar arasında belirli aralıklar bulunur.

HPV aşısı, hem kadınlar hem de erkekler için önemlidir çünkü HPV enfeksiyonu erkeklerde de kanser riskini artırabilir. Aşı, cinsel yolla bulaşan bu enfeksiyonun önlenmesinde ve HPV kaynaklı kanserlerin görülme sıklığının azaltılmasında etkili bir yöntemdir.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz HPV Aşısı Uygulaması Başladı
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x