1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni Kapandı: Yolcu Yetersizliği Nedeniyle Hattın Kullanımı Durduruldu

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni Kapandı: Yolcu Yetersizliği Nedeniyle Hattın Kullanımı Durduruldu

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin Elmadağ adayı olarak gösterilen Eyyüp Tekiner’in vaatleri arasında yer alan Ankara-Elmadağ bölgesel treni, 31 Ağustos itibarıyla “yolcu yetersizliği” gerekçesiyle kapatılıyor.

Bu hat, seçimlerden hemen önce, 21 Mart’ta vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ancak, hattın durakları arasında Elmadağ, Lalabel, Hasanoğlan, Lalahan, Ortaköy bulunmasına rağmen, seferler sadece Elmadağ ile Ankara arasında yapılmış ve ara duraklardan yolcu alınmamıştı.

CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, hattın kapanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Elmadağ’da yaşayan vatandaşlar, Adem Barış Aşkın başkanımıza teveccüh gösterince, şimdi bu hattı kapatarak Elmadağ halkını cezalandırmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Karasu, “Milletin vergileriyle yapılan hizmetler AKP’nin seçim kozu olmuş” diyerek, “Dünyanın hiçbir yerinde, insanlar mağdur edilerek bir çalışma yapılmaz. Gerekirse günde 6 olan sefer sayısını azaltın. Önce insanların mağduriyetini giderin” şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Av. Umut Akdoğan ise, “Klasik bir AKP anlayışıyla karşı karşıyayız” diyerek, “Seçimden önce her şeyi bol keseden vaat eden, seçimden sonra çay kaşığıyla vermeyi bile çok gören bu zihniyet, seçmen tarafından önce 2019’da, sonra 2024’te cezalandırıldı” dedi.

Akdoğan, “Yenilgiden ders almayan AKP zihniyetini, önümüzdeki genel seçimlerde daha büyük bir yenilgi bekliyor. Vatandaşın aklıyla alay eden bu anlayış bir süre sonra genel iktidarda da görevden ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.


Ankara-Elmadağ bölgesel tren hattının kapanması, hem yerel yönetimlerin vaatlerinin ne kadar yerinde olup olmadığını hem de seçim sonrası uygulamaların nasıl şekillendiğini gözler önüne seriyor.

Bu tür uygulamalar, seçim vaatlerinin gerçekçi olup olmadığını ve halkın beklentilerine ne kadar yanıt verdiğini tartışmalı hale getiriyor. Bu olay, gelecekte seçim öncesi vaatlerin daha dikkatli ve sürdürülebilir şekilde ele alınması gerektiğini gösteriyor. Vatandaşların haklı taleplerinin göz ardı edilmesi, siyasette güven sorununa yol açabilir.

Daha fazla bilgi için: Ankarahaberler.com

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni Kapandı: Yolcu Yetersizliği Nedeniyle Hattın Kullanımı Durduruldu
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx