1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara Sanayi Sitesinde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 16 Kişi Gözaltında

Ankara Sanayi Sitesinde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 16 Kişi Gözaltında

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Sanayi Sitesinde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 16 Kişi Gözaltında

Ankara’da Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden verdikleri ilanlarla tamir ve parça değişimi için anlaştıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sanayi sitesindeki hileli işlemlerle ilgili önemli bulgular elde edildi.

Soruşturma ve Operasyon Detayları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada önemli adımlar atıldı. Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “nitelikli dolandırıcılık”, “yağma”, “güveni kötüye kullanma”, “nitelikli hırsızlık”, “resmi belgede sahtecilik”, “kasten yaralama”, “mala zarar verme”, “tehdit” ve “hakaret” gibi suçlamalarla ilgili olarak 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Bu karara istinaden 16 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler ve Ele Geçirilen Malzemeler

Zanlılardan birinin yurt dışında olduğu, 3’ünün cezaevinde bulunduğu ve firari 3 kişi için de yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda, önemli miktarda para ve çeşitli silahlar ele geçirildi. Aramalarda 1 milyon 200 bin lira nakit para, 4 ruhsatsız tabanca, 225 fişek ve 3 pompalı tüfek bulundu.

Dolandırıcılık Yöntemleri

Yapılan soruşturmada, şüphelilerin internet üzerinden verdikleri ilanlarla çeşitli tamir ve parça değişimi hizmetleri sunduklarını iddia ederek müşterileri kandırdıkları ortaya çıktı. Müşterilerden alınan araçların parça değişimi yapılmadan veya eksik parça kullanılarak geri verildiği, bazı durumlarda ise hiç hizmet verilmeden ücret alındığı belirlendi.

Soruşturmanın Genişletilmesi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturmanın devamında, sanayi sitesindeki diğer iş yerleri ve bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunmuş olabilecek diğer şahıslarla ilgili de incelemeler yapılacağı öğrenildi.

Kamuoyuna Uyarı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. İnternet üzerinden hizmet alırken dikkatli olunması, güvenilir ve bilinen servislerden hizmet alınması gerektiği vurgulandı.

Bu operasyon, Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde yapılan büyük bir dolandırıcılık ağını ortaya çıkararak önemli bir adım atmış oldu. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte, sanayi sitesindeki hileli işlemlerle ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Ankara Sanayi Sitesinde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 16 Kişi Gözaltında
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx