1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara-Tatvan Turistik Treni İkinci Seferine Çıktı

Ankara-Tatvan Turistik Treni İkinci Seferine Çıktı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara-Tatvan Turistik Treni İkinci Seferine Çıktı

Bölge turizminin gelişmesine ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerleri yakından görmelerine olanak sağlayan Ankara-Tatvan Turistik Treni, ikinci seferine çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu’nun uğurladığı tren, bin 262 kilometrelik bir güzergah boyunca ilerleyecek.

Yenilenen Sefer Programı

Ankara-Tatvan Turistik Treni’nin güzergahında Elazığ ve Sivas önemli duraklar olarak belirlendi. Toplam yolculuk süresi 28 saat olarak planlanan trenin kapasitesi 160 yolcu olacak şekilde düzenlendi.

Öğrencilerin İlk Tren Macerası

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı bu turistik yolculuk, birçok öğrenci için ilk tren deneyimi oldu. Öğrenciler, Bitlis, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’da tarihi ve kültürel geziler yapma fırsatı bulacak.

Selim Samet Uyanık, ilk tren yolculuğunu yapmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Okul böyle bir etkinlik düzenlediğini söyleyince katılmak istedim. Trenle gezmek ilginç bir deneyim olacak,” dedi.

Eren Arabacı ise, “Bu kadar uzun bir tren yolculuğu yapacağımı bilmiyordum. Tatvan’a daha önce gitmedim ve çok merak ediyorum. Trenle yolculuk yapmak keyifli,” şeklinde konuştu.

Farklı Bir Tecrübe

Emre Can Tok, bu tren gezisi için emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu yolculuk bizim için çok farklı bir tecrübe oldu. Yolculuğun henüz başındayız ve önümüzde 25 saat daha var,” dedi.

Muhammed Bera Balkan, “Özellikle Bakanlığımıza, Rektörlüğümüze ve Bitlis Valiliğine teşekkür etmek isterim. Bu yolculuk benim için nostaljik bir deneyim olacak,” diye belirtti.

Recep Ali Altunbaş ise, “Doğu Anadolu Bölgesi bizim için ulaşılmaz bir yer gibi görünüyor. Bu tren yolculuğu sayesinde bölgeyi keşfetme fırsatı bulacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz,” dedi.

Ankara-Tatvan Turistik Treni İkinci Seferine Çıktı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx