1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ankara’da Kadın Kuaförleri Pazar Günü Açık mı, Kapalı mı?

Ankara’da Kadın Kuaförleri Pazar Günü Açık mı, Kapalı mı?

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, berber ve kuaförlerin hangi gün kapalı olacağı konusunu yeniden değerlendirdi ve önemli bir karar aldı. Pazar günleri daha çok hafta sonlarının uğrak yeri olan kadın kuaförlerinin durumu, yeni düzenleme ile netlik kazandı. İşte bu konudaki en son gelişmeler:

Kadın Kuaförleri Pazar Günü Açık mı, Kapalı mı?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşlarının talepleri doğrultusunda bir düzenleme yapıldı. 1 Temmuz 2024 itibarıyla, bu işletmelerin haftanın bir günü kapalı olması kararlaştırılmıştı. Ancak, uygulamanın başladığı tarihten sonra kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının kapalı olduğu günlerde düğün ve nişan gibi organizasyonlarda istasyonlardan yeterince faydalanamadığı görüldü.

Ayrıca, turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı bölgelerde işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini sınırladığı da değerlendirildi.

Bu nedenlerle, kadın kuaförleri ve güzellik salonları, pazar günleri açık olmaya devam edecek. Berberler ise pazar günleri kapalı olmaya devam edecek. Kadın kuaförleri ve güzellik salonları, hangi gün izin yapacaklarına kendi kararlarını verebilecek.


Kadın kuaförlerinin pazar günleri açık kalacak olması, hafta sonu hizmet almayı tercih edenler için oldukça pratik bir çözüm. Bu düzenleme, özellikle düğün ve diğer özel günlerde hizmet almak isteyen tüketiciler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Berberlerin pazar günleri kapalı olması ise alışılmış bir düzen olarak devam edecek. Hem işletmeler hem de müşteriler için bu yeni düzenlemenin uyumlu bir şekilde işlemesi umudundayız.

Daha fazla bilgi için: Ankarahaberler.com

 

Ankara’da Kadın Kuaförleri Pazar Günü Açık mı, Kapalı mı?
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx