1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Maymun Çiçeği Virüsü İddialarına Yanıt;

Ankara’da Maymun Çiçeği Virüsü İddialarına Yanıt;

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Maymun Çiçeği Virüsü İddialarına Yanıt: “Karantinada Hasta Yok”

Haber: Ankara’da Maymun Çiçeği Virüsü (mpox) vakası görüldüğü iddiaları üzerine Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Ankara’daki hiçbir sağlık tesisinde maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan bir hasta bulunmadığı belirtildi. Yetkililer, bu tür asılsız iddiaların gereksiz bir panik ortamı yaratma amacı taşıdığını ve halkın sadece resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun sık sık yaptığı bilgilendirmelere atıfta bulunan açıklamada, “Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili tüm bilgilendirmeler şeffaf bir şekilde yapılmakta ve halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gerekli tüm adımlar atılmaktadır.” denildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Ankara’daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan bir hasta olmadığını belirtti. Merkez, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ankara’da Maymun Çiçeği Virüsü İddialarına Yanıt;
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx