1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’nın ‘Bitmeyen Otel’i Sonunda Satıldı!

Ankara’nın ‘Bitmeyen Otel’i Sonunda Satıldı!

Ankara'nın 'Bitmeyen Otel'i Sonunda Satıldı!
Ankara'nın 'Bitmeyen Otel'i Sonunda Satıldı!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankaralıların yıllardır ‘Bitmeyen Otel’ olarak adlandırdığı Büyük Çankaya Oteli sonunda satıldı! 40 yıldır tamamlanamayan bu dev projenin yeni sahibi, Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili oldu.

1984 yılında inşaatına başlanan ve o günden bu yana çeşitli nedenlerle bir türlü bitirilemeyen otel, uzun yıllardır şehrin simgelerinden biri haline gelmişti. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne komşu olan otel, ilk olarak iş insanı Ahmet Hattat tarafından yapılmaya başlanmış ancak birçok engelle karşılaşmıştı. 2021 yılında Yargıtay kararıyla Alman Aareal Bank’a geçen otel, geçtiğimiz aylarda Serdar Bilgili’nin sahibi olduğu Bilgili Holding tarafından satın alındı.

yeni-proje-20.jpg

Füsun Hattat, babası Ahmet Hattat’ın bu oteli “dördüncü çocuğu” gibi gördüğünü belirterek satışın gerçekleştiğini doğruladı. Otelin yeni sahibi Serdar Bilgili’nin güzel bir proje gerçekleştireceğine inandığını dile getiren Füsun Hanım, inşaatın geleceğiyle ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi. Ancak Serdar Bilgili’den konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Bu tarihi otelin geleceği hakkında merakımız büyük. Ankara’nın merkezinde, 19 bin metrekarelik 35 katlı bu dev yapının akıbetini hep birlikte izleyip göreceğiz.

40 yıldır tamamlanamayan bu otelin satılması, Ankara’nın tarihine tanıklık eden bir dönemin de sonunu getiriyor. Umarız ki bu kez otelin inşaatı tamamlanır ve Ankara’ya değer katacak bir proje olarak hayata geçer.

Kaynak: Bitterlive

Ankara’nın ‘Bitmeyen Otel’i Sonunda Satıldı!
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx