1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkent Market Projesiyle Yöresel Ürünler Uygun Fiyata! İşte Detaylar

Başkent Market Projesiyle Yöresel Ürünler Uygun Fiyata! İşte Detaylar

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk Ekmek’ten 550 Milyon Liralık Dev Destek: Başkent Market Projesiyle Yöresel Ürünler Uygun Fiyata!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamlesi kapsamında Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde başlatılan “Başkent Market” projesi, üreticilere ve tüketicilere büyük fayda sağlıyor. Proje kapsamında Halk Ekmek, bugüne kadar 73 kooperatiften 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak, yerel üreticilere önemli bir ekonomik destek sağladı.

Kadın Kooperatiflerine Önemli Destek

Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, Başkent Marketler aracılığıyla 22’si kadın kooperatifi olmak üzere 73 üretici kooperatifinden yöresel ürünleri vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti. Pala, “Ankara Halk Ekmek olarak 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz Başkent Market projesiyle üretici kooperatiflerimizin yanında olduk. Toplam 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak üreticilerimize önemli ekonomik destek verdik. Şu anda 7 Başkent Market şubemiz, 3 Fabrika Satış Mağazamız, 3 Başkent Büfemiz ile 6,5 milyon Ankaralıya en iyi ve en kaliteli hizmeti en uygun fiyata sunuyoruz,” dedi.

Başkent Marketler Genişliyor

İlki 29 Nisan 2020’de Etimesgut’ta hizmete açılan Başkent Marketler, hızla genişlemeye devam ediyor. Proje ile özellikle Ankara’nın çevre ilçelerinde üreticiler kooperatifleşerek hem üretim artıyor hem de yerel istihdama katkı sağlanıyor. Böylece üreticiler güçlenirken, Başkentliler de doğal ve uygun fiyatlı ürünlere erişebiliyor.

Kısa Tedarik Zinciri ve Güvenilir Ürünler

Başkent Market projesi, yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa tedarik zinciri oluşturarak aracılar ve komisyoncuları ortadan kaldırdı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte “https://www.baskentmarket.com.tr/” sitesi üzerinden tüm Türkiye’ye sağlıklı, doğal, güvenilir ve yöresel ürünler uygun fiyata gönderiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncelikli projeleri arasında yer alan Başkent Marketler, Türkiye’nin en büyük belediye marketi olma özelliğini taşıyor ve bu misyonu başarıyla sürdürüyor. Proje, hem üreticilere hem de tüketicilere büyük fayda sağlayarak örnek bir model olmaya devam ediyor.

Başkent Market Projesiyle Yöresel Ürünler Uygun Fiyata! İşte Detaylar
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x