1. Haberler
  2. Magazin
  3. Celine Dion’un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Celine Dion’un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Celine Dion’un Güçlü Dönüşü

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü

Belki de başka birisi, böylesine zor bir hastalığa yakalandıktan sonra kariyerine veda ederdi. Ancak Celine Dion, kelimenin tam anlamıyla “gözyaşları, kan ve ter içinde” mesleğine sıkı sıkıya tutundu. Geçtiğimiz temmuz ayında, “ölmeden önce son kez” dediği sahneye muhteşem bir dönüş yaptı. Onun sesiyle hafızalara kazınan anlar yaşandı; hem canlı dinleyenler hem de ekran başında izleyen milyonlar gözyaşlarına boğuldu. Şimdi ise, kendisi için çok anlamlı bir dönüşe daha hazırlanıyor… Tam 37 yıl önce kariyerinin en güçlü çıkışını yaptığı sahneye yeniden adım atmayı planlıyor.

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Olimpiyat Oyunları’nın Açılışına Damga Vurdu

Büyük olasılıkla, bu satırları okuyan hayranları Celine Dion’dan bahsettiğimizi anladı. İki yıldır fiziksel hareketliliğini ve kariyerini olumsuz etkileyen katı kişi sendromu adlı hastalıkla mücadele eden 56 yaşındaki Dion, her zaman sahneye geri dönmeyi hayal etti. Bu arzusunu “Son kez bile olsa sahnede şarkı söylemek istiyorum” ifadeleriyle dile getirdi. Zorlu bir sürecin ardından, bu yılın temmuz ayında Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılışında büyük bir sürpriz yaptı. Beyaz elbisesiyle, Fransa’nın simgesi olan Eiffel Kulesi’nden Edith Piaf’ın “Hymne a l’amour” (Aşka Övgü) adlı şarkısını seslendirdi. Böylece 4 yıllık sahne özlemine bir nokta koymuş oldu. Bu törende, Dion hem Paris’te canlı olarak dinleyicileri hem de ekran başında bekleyenleri gözyaşlarına boğdu. Hastalığının ses tellerini bile etkilediği söylenmesine rağmen, Celine Dion eski ustalığını bir kez daha sergiledi. Kısacası, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın unutulmaz anlarına damgasını vurdu.

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Yıldızının Parladığı O Sahneye Dönmeye Hazırlanıyor

O zamandan bu yana sessizliğe bürünen Dion’dan, hayranlarını heyecanlandıran yeni bir haber geldi. Celine Dion, kariyeri için önemli bir dönüm noktası olan sahneye geri dönmeyi planlıyor. ABD, Kanada ve İngiltere magazin basınında yer alan haberlere göre, önümüzdeki yıl İsviçre’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’nın açılışında müzikseverlerle buluşacak. Celine Dion, 1988 yılında İrlanda’nın Dublin kentinde yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsviçre’yi temsil etti. O yarışmada seslendirdiği “Ne Partez Pas Sans Moi” adlı şarkı ona birincilik getirdi. O gecenin ardından Dion’un kariyerinde yeni ve parlak bir dönem başladı. Ünlü şarkıcı, birinci oluşunun 37’nci yıl dönümünde, yani 2025’te İsviçre’nin Basel kentinde yapılacak olan yarışmanın açılışında sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Ayrıntı Yerine Küçük İpuçları Verdi

İddialara göre, Celine Dion 37 yıllık bir aradan sonra bu kez özel bir performansla Eurovision sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Eurovision’un ortak yapımcılarından Moritz Stadler, 2025 yılındaki yarışmada Celine Dion’un sahne alacağı söylentilerini yalanlamadı. Kendisine sorulan bir soruya, “Siz de büyük finalin açılışında Celine Dion’un orada olmasından hoşlanmaz mısınız?” diye yanıt verdi. Ancak bu küçük ipucunun ardından ağzını sıkı tuttu ve “Daha fazla bir şey söyleyemem” dedi. Stadler, çok gösterişli bir şov hazırladıklarını belirterek, Celine Dion’un efsanevi bir şarkıcı olduğunu vurguladı.

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Hastalıkla İlgili Gerçeği Açıklamak İçin Yıllarca Bekledi

Celine Dion, katı kişi sendromu adlı hastalığa yakalandığını 2022 yılında bir sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Ancak, aradan iki yıl geçtikten sonra bu konudaki gerçeği tam 17 yıl boyunca kamuoyundan sakladığını itiraf etti. Bir yandan kocası Rene Angelil kanserle mücadele ederken, diğer yandan kendisi milyonda bir kişide görülen katı kişi sendromu ile savaşıyordu. Yıllar boyunca mücadelesini herkesten gizlemenin kendisine ağır bir yük olduğunu belirten Dion, sonunda “Hayranlarıma yalan söylemek ağır bir yük” diyerek gerçekleri sosyal medya aracılığıyla açıkladı. Kesin bir tedavisi bulunmayan bu hastalığıyla mücadele eden Celine Dion, cesur bir karar alarak tüm bu süreçleri bir belgesele dönüştürdü. “I Am: Celine Dion” adlı belgeselde, hastalığının en kötü anlarını dahi göstermekten çekinmedi. Hatta belgeselin yeni bölümünde, Dion’un kameralar karşısında bir nöbet geçirdiği anlar bile yer aldı.

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Aniden Nöbet Geçirmeye Başladı

“I Am… Celine Dion” adlı belgeselin bu çarpıcı anlarında, 56 yaşındaki ünlü şarkıcı nefes almakta zorlanırken görüntüleniyor. Bütün kasları işlemez hale gelen Dion’un çektiği acı, gözlerindeki bakışlardan bile anlaşılıyordu. Nöbet geçirirken, belgeseldeki kamera ekibi sessizce çekime devam ederken, tıbbi yardım ekibi de ünlü şarkıcıyı rahatlatmak için elinden geleni yaptı. O anlarda Dion’un gözlerinden süzülen yaşlar da dikkatlerden kaçmadı. Belgeselin yönetmeni Irene Taylor, ünlü yıldızın nöbet geçirdiği anları çekmenin kolay bir karar olmadığını ifade etti. Taylor, “Dion çok hızlı bir şekilde nöbet geçirmeye başladığında bunu çekip çekmemeyi düşündüm. Sonra çekime devam etmeye karar verdim. Çünkü güçlü sesiyle bilinen şarkıcı, bana her ne olursa olsun çekim yapmam için izin vermişti. Bu sayede, Celine Dion’un yıllardır mücadele ettiği hastalığın en kötü anlarını da gözler önüne seren bir belge oluşmuş oldu.”

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Koşamazsam Yürürüm… Yürüyemezsem Sürünürüm

Hareketlerini hatta ses tellerini bile etkileyen hastalığına rağmen Celine Dion, mücadelesini bırakmamakta kararlı. En büyük hayali, sahneye bir kez daha çıkabilmek. Bu konuda belgeselde, “Kendimi hala sahnede şarkı söyleyip dans ederken görüyorum” diyor. “Ben her zaman bir B planı ve bir C planı bulurum. Eğer koşamazsam yürüyeceğim, eğer yürüyemezsem sürüneceğim. Ama asla durmayacağım” ifadeleriyle ne kadar kararlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Stiff Person Sendromu (Katı Kişi Sendromu Nedir?): İlerleyici katılık ve sertlik ile karakterize kaynağı belirsiz ve nadir bir nörolojik hastalıktır. Sertlik, öncelikle gövde kaslarını etkiler ve spazmların da etkisiyle vücutta deformitelerle sonuçlanabilir. Kronik ağrı ve bozulmuş hareketlilik genel belirtileridir. Spazmlar şiddetli ve öngörülemeyen şekilde ortaya çıkabilir ve bazen kemiklerin bile kırılmasına sebep olabilir. Hastalar, ses ve dokunmaya karşı aşırı duyarlı hale gelebilirler ve bu durumlar spazmları tetikleyebilir. Hastalığın kesin mekanizması belirsizdir. SPS hastalarının, nadiren genel popülasyonda görülen glutamik asit dekarboksilaz antikorlarına sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu antikorların hastalığın nedeni olduğu düşünülmektedir.

Celine Dion'un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları

Celine Dion’un Güçlü Dönüşü ve Eurovision Planları
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx