USD34,24
EURO37,63
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Chery Türkiye’deki SUV pazarını kökünden salladı

Chery Türkiye’deki SUV pazarını kökünden salladı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılın birinci 9 aylık periyodunda 47 bin 997 adetlik satışa ulaşan Chery, toplam pazarda 5, binek araç pazarındaysa 3’üncü sırada yer alıyor. Türkiye SUV pazarında eylül ayını başkan olarak kapatan Chery, birinci 9 aylık satış performansıyla yüzde 12,8’lik hisseye ulaştı. Markanın D-SUV model ailesi TIGGO 8, toplamda ulaştığı 19 bin 47 adetlik satışla, segmentinde yüzde 42,5 hisseyle açık orta başkan oldu. Chery’nin C-SUV segmentindeki TIGGO 7 Pro ve OMODA 5 model aileleriyse, segmentlerinde sırasıyla yüzde 7,2 ve 5,1 hisseyle en fazla tercih edilen modeller ortasında yerini aldı.

Chery, segmentinin en tezli modellerinden oluşan eser gamıyla değerli başarılara imzasını atmaya devam ediyor. Markanın kısa müddet evvel güncellediği model ailesi OMODA 5 PRO, TIGGO 7 Pro Max ve TIGGO 8 Pro Max ile Türk tüketicisinin beğenisini kazanan Chery, bunu satış sayılarına da yansıtarak pazardaki gücünü süratle artırıyor.

SUV pazarının tartışmasız lideri!

Global pazarda eylül ayında 244 bin 534 adet, birinci 9 aylık periyotta ise 1 milyon 752 bin 793 adetlik satış performansını yakalayan Çinli otomotiv üreticisi, yüzde 39,9’luk büyüme oranını yakaladı. Mart 2023’te Türkiye pazarına giriş yapan Chery, yalnızca 3 modeliyle çok daha fazla modeli olan rakiplerinin önünde yer almayı başardı. Birinci 9 ayda ulaştığı 47 bin 997 adetlik satış sayısıyla toplam pazarda 5’inci, binek araç pazarında ise 3’üncü sırada yer alan Chery, Türkiye SUV pazarının ise açık ara lideri oldu. Eylül ayında gerçekleştirdiği 3 bin 215 adetlik satışla SUV pazarında birinci sırada yer alan Chery, yüzde 8,2 pazar hissesine ulaştı. Marka, birinci 9 aylık devirde ise 47 bin 997 adet satışa imza atarak SUV pazarında yüzde 12,8’lik hisseyle liderlik koltuğuna oturdu. Markanın C-SUV segmentindeki modellerinden TIGGO 7 Pro ailesi, birinci 9 ayda ulaştığı 16 bin 976 adetlik satışla yüzde 7,2 pazar hissesi elde etti ve segmentinde 4’üncü sırada yer aldı. Chery’nin başka C-SUV modeli OMODA 5 ailesi ise, tıpkı periyotta 11 bin 974 adetlik satış performansıyla yüzde 5,6 hisse elde etti.

TIGGO 8 Pro D-SUV’da yüzde 42,5 hisseye ulaştı!

Markanın D-SUV segmentindeki yenilikçi modeli TIGGO 8 Pro ailesi de segmentindeki açık orta liderliğini sürdürdü. Eylül ayında 2 bin 199 adet satışla birinci sırada yer alan TIGGO 8 Pro model ailesi birinci 9 aylık süreçte ise toplamda ulaştığı 19 bin 47 adetlik satışla da yüzde 42,5 hisseyle birinci sıradaki yerini daha da güçlendirmiş oldu.

Akıllı teknolojiler ve geniş iç yer standart!

Chery OMODA 5 PRO, standart olarak sunulan 24,6 inçlik çift ekranı ve yeni jenerasyon 4.0 ADAS teknolojisiyle dikkat çekiyor. 64 renkli iç ortam aydınlatması ve çok renkli dokulu aydınlatmalı klima paneli, entegre spor koltukları aracın kalite algısını üst seviyeye çıkarırken yüzde 78’e kadar ultra yüksek dayanımlı çelikten üretilen gövde yapısıyla da güvenlik hissini artırıyor. Aracın ultra verimli 1.6 TGDI motoru, sarsıntısız ve sınıfının en süratli vites geçişlerini sağlayan 7DCT şanzımanla kombine ediliyor. Modaya uygun dizaynıyla gençlerin ilgisini çekmeye devam eden OMODA 5 PRO, öncü teknolojileri ve eşsiz sürüş hissiyle seyahatleri daha keyifli hale getiriyor.

Yeni TIGGO 7 Pro Max ise 1.862 mm ile artırılmış gövde genişliği ve 4.513 mm uzunluğu ile geniş ve konforlu bir iç hacim sunarken hem günlük kent içi kullanımı hem de uzun uzaklıklı seyahatler için ülkü bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. TIGGO 7 Pro Max, N95 tipi filtresine sahip Hava Kalitesi Sistemi (AQS), NVH ultra sessiz kabin tasarımı, ergonomik olarak tasarlanmış CNSL tipi elektrikli koltuklarıyla öne çıkıyor. Kullanışlı ve geniş bagajıyla da dikkat çeken Chery TIGGO 7 Pro Max, art koltuklar katlandığında 1500 litreye varan bir hacmi kullanıcının hizmetine sunuyor. Elektrikli bagaj kapağı üzere bilgi-eğlence ve araç ayarlarını entegre eden 24,6 inç’lik çift ekranlı bir ekran tahlili ve Türkçe sesli denetim özelliği de kullanım kolaylığı ve akıllı seyahat tecrübesi sağlıyor. 50 W kablosuz süratli şarj, taşınabilir aygıtların şarj ihtiyaçlarına yanıt vererek şoförün seyahat boyunca her vakit bağlı kalmasını sağlıyor. Chery TIGGO 7 PRO Max, sürüş rahatlığını kıymetli ölçüde artıran ve yeni bir akıllı sürüş tecrübesi sunan Gelişmiş Sürüş Takviye Sistemi (ADAS) ile donatılmış durumda. Ayrıyeten 540 derecelik panoramik imaj ve ön ve art park radarları sayesinde şoför etrafını net bir halde görerek daha inançlı ve rahat bir formda park ve hareket yapabiliyor.

21 farklı ADAS özelliğiyle sürüşler artık daha güvenli!

Chery’nin en çok satan modeli olan TIGGO 8’in Pro Max versiyonu, Chery Akıllı Sürüş Platformu’ndan yararlanıyor ve 21 ADAS özelliğine sahip. Adaptif Sürat Sabitleme (ACC), ve güncellenen Otomatik Acil Durum Fren (AEB) sistemi üzere yeni kuşak sistemlerin hepsinin standart olarak sunan araç, potansiyel tehlikeleri öngörüyor ve hem şoförün hem de yolcuların güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alıyor. Chery TIGGO 8 Pro Max, 21 ADAS özelliğiyle sürüş güvenliğini, rahatlığını ve konforunu kıymetli ölçüde artırıyor. Bu yalnızca Chery’nin teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımının bir ispatı değil, birebir vakitte gelecekteki akıllı seyahatin de değerli bir göstergesi niteliğinde.

Chery Türkiye’deki SUV pazarını kökünden salladı
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx