1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Devlet destekli tüp bebek tedavisi bir ayda 2 bin kişiye umut oldu

Devlet destekli tüp bebek tedavisi bir ayda 2 bin kişiye umut oldu

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Destekli Tüp Bebek Tedavisi Ankara’da Umut Oluyor

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde bir ay önce hizmete açılan Tüp Bebek Ünitesi, bebek sahibi olma hayali kuran 2 bin kişiye umut oldu.

Türkiye’nin kapasite olarak en büyük ve ileri teknolojiyle donatılmış merkezlerinden biri olan Etlik Şehir Hastanesi bünyesindeki Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Kliniği, 15 Mayıs’ta hizmete girdi. Bu merkez, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin yanı sıra kanser tedavisi gören ve ileride çocuk sahibi olmak isteyen bireylere de destek sağlıyor.

Merkezin İlk Ayı: 2 Bin Kişi Başvurdu

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay Soysal, merkezin açılmasından itibaren 2 bin 85 hastanın başvurduğunu belirtti. “Merkezimizde embriyo transferi de dahil olmak üzere yumurta, sperm ve embriyo dondurma işlemleri gerçekleştiriliyor,” diyen Dr. Soysal, merkezin çalışmalarına ilişkin detaylı bilgiler verdi.

SMA Taşıyıcılarına ve Kanser Hastalarına Destek

Doç. Dr. Soysal, merkeze başvuran doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere ilk olarak detaylı tetkiklerin yapıldığını ve uygun tedaviye yönlendirildiklerini söyledi. Ayrıca, çocuk sahibi olma isteği olan kanser hastaları için kemoterapi ve radyoterapi gibi üreme fonksiyonlarını etkileyebilecek tedaviler öncesinde yumurta ve sperm dondurma işlemleri uygulanabiliyor. Soysal, “Başta SMA olmak üzere çeşitli genetik hastalıklar için sağlıklı bebek sahibi olmayı hedefleyen Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yöntemini de uyguluyoruz,” dedi.

Embriyo Transferleri Başladı

Embriyo transferlerinin başladığını belirten Dr. Soysal, “Hem fiziki hem de cihaz donanımı olarak milletimize en üst seviyede hizmet vermekteyiz. Bu bizim için gurur verici bir tablo,” diye konuştu.

Başvuru Koşulları ve Süreç

ÜYTE Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. İnci Kahyaoğlu, merkezde embriyoloji ve androloji laboratuvarları, cerrahi işlemlerin yapıldığı ameliyathaneler ve polikliniklerin bulunduğunu, tüm cihazların son teknoloji ürünü olduğunu anlattı. Prof. Dr. Kahyaoğlu, tüp bebek tedavisine kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgi verdi: “23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olan, tüplerde tıkanıklık, azalmış yumurtalık rezervi veya erkeklerde sperm sayısında düşüklük gibi tıbbi endikasyonları olan kişiler başvurabiliyor. Devlet güvencesinden yararlanabilmek için sosyal güvencenin bulunması gerekiyor. Başvuran hastalarımıza tüm bu durumlarla ilgili detaylı bilgilendirmeler yapıyoruz.”

Devlet Desteği ile Ücretsiz Tedavi

Tüp bebek tedavisinin maliyetli bir süreç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kahyaoğlu, devlet desteğiyle bu işlemlerin ücretsiz olarak yapıldığını vurguladı. “Tüp bebek hem maddi hem de manevi anlamda oldukça külfetli bir tedavi süreci. Devletimiz, bu konuda ciddi desteklerle hastalara hizmet verilmesini sağlıyor. Bütün işlemler, devlet desteğiyle, çok cüzi bir katılım payı alınarak hastalarımıza sağlanıyor,” dedi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ndeki bu yeni merkez, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler için umut kaynağı olurken, kanser hastaları ve genetik hastalık taşıyıcıları için de önemli bir destek sağlıyor.

 

Devlet destekli tüp bebek tedavisi bir ayda 2 bin kişiye umut oldu
Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Would love your thoughts, please comment.x